Agita Vernere

Studē: LU, Ķīmijas fakultāte, Ķīmija.
Hobiji: Sports, grāmatas, labas filmas, rokmūzika un kultūras pasākumu apmeklēšana.
Raksturo: Inteliģenta, neatlaidīga, jautra, pieklājīga, izpalīdzīga, smaidīga optimiste.
Moto: Neuztvert lietas pašsaprotami.

Agita Vernere absolvējusi Auces vidusskolu, izcīnījusi M.M.Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju 2011./2012.ak. gadam un kļuvusi par LU studenti. Par sevi stāsta:

„Sākot vidusskolas gaitas, par stipendiju nebiju nemaz dzirdējusi, taču 12.klases 1.semestrī uz prezentāciju bija uzaicināta iepriekšējā gada "Ceļamaizes" stipendiāte, kas pastāstīja, iepazīstināja un iedrošināja pieteikties. Ilgi domāju, vai maz ir vērts pieteikties, bet nonācu pie secinājuma, ka neko nevaru zaudēt.

Nebiju izlēmusi arī konkrētu fakultāti, kur mācīšos, taču par to, ka tā būs Latvijas Universitāte, biju domājusi jau sen. LU piedāvā daudzas iespējas izglītības iegūšanai dažādās fakultātēs, zināju, ka iegūšu kvalitatīvu izglītību, ja uzsākšu mācības LU. Šobrīd studēju LU Ķīmijas fakultātē un, pateicoties M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendijai, varu studēt vienā no labākajām universitātēm Latvijā un padarīt savu dzīvi piepildītāku! 

Ziņa par stipendijas saņemšanu uzlaboja ne tikai dienu, bet vairākus mēnešus. Ir lieliska sajūta, ka sasniegumi un ieinteresētība ir nozīmīga ne tikai pašai, bet arī citiem. Apziņa, ka ir iespēja darīt un mācīties to, kas interesē, ir vienreizēja! Paldies!”

2014. gadā Agita aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Katjonu struktūras ietekme uz Knēvenāgela kondensācijas reakciju jonu šķidrumos" un turpina studijas maģistrantūrā.