Sandra Troska

Studē: LU, Humanitāro zinātņu fakultāte, Franču filoloģija.
Hobiji: Māksla, džezs, retro mūzika, teātris, grāmatas, zīmēšana, dažādi rokdarbi un ēst gatavošana.
Raksturo: Daudzpusība un mainīgums.
Moto: Katrs pats ir savas laimes kalējs.

Sandra Troska absolvējusi Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolu, izcīnījusi M.M.Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju 2011./2012.ak. gadam un kļuvusi par LU studenti. Par sevi stāsta:

„Stipendijai pieteicos, pateicoties savai klases audzinātājai, arī tādēļ ka finansiālais atbalsts, ko sniedz LU Fonds, ļauj studentiem justies patstāvīgākiem. LU Fonds šajā gadījumā atbalsta ne tikai mani, bet arī manu ģimeni, par ko esam ļoti pateicīgi. Apziņa, ka mūsu darbs nes augļus ļauj uzstādīt arvien jaunus un augstākus mērķus.

Pēc intervijas ar komisiju nebiju pārliecināta par sevi, tāpēc biju ārkārtīgi pārsteigta, uzzinot, ka man ir piešķirta M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendija. Mani pārņēma saviļņojums un lepnums, jo zināju, ka es un mācību darbs ir novērtēts. Prieks bija arī par to, ka varu darīt lepnus savus vecākus. Jūtos ārkārtīgi pagodināta, ka LU Fonda pārstāvji izvēlējās tieši mani kā vienu no nedaudzajiem. Pats galvenais uzdevums šā mācību gada laikā ir attaisnot vārdu „stipendiāts”, jo stipendiātam ir jābūt gudram, inteliģentam, mērķtiecīgam, neatlaidīgam un centīgam.

LU raksturo prestižs un gadiem ilgi koptas tradīcijas, tāpēc izvēlējos studēt LU, lai izbaudītu pilnvērtīgu studenta dzīvi, studētu kvalitatīvā studiju vidē un iegūtu augsti vērtētu izglītību. Izvēlējos studēt franču filoloģiju. Allaž zināju, ka viens no maniem sapņiem ir iemācīties franču valodu, tāpēc, iepazīstoties ar studiju programmu LU mājas lapā, sapratu, ka tā būtu lieliska iespēja īstenot šo sapni, turklāt paralēli apgūstot arī spāņu valodu. Iespējams pēc bakalaura grāda iegūšanas studēšu maģistrantūrā, taču vēl neesmu izlēmusi kādā virzienā. Katrā gadījumā svešvalodu zināšanas nojauc barjeras starp pasaules tautām, tāpēc iespējas iepazīt un iemīlēt pasauli ir daudz plašākas. Šobrīd ir tik daudz jauna ko apgūt, tāpēc esmu patīkami satraukta.

Izglītība ir inteliģentas sabiedrības neatņemama sastāvdaļa. Domāju, ka visi mecenāti, kuri atbalsta Latvijas jauniešus, ir pelnījuši mūžīgu cieņu un apbrīnu, jo viņu nesavtības dēļ varam tuvoties šādas sabiedrības statusam.”

2015. gadā Sandra aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Sinonīmijas problēma franču medicīnas terminoloģijā un tās ietekme uz tulkojumu latviešu valodā".