Emīls Paupe

Studē: LU Juridiskās fakultātes maģistrantūra.
Hobiji: Fotografēšana, biškopība, amatierastronomija.
Raksturo: Cenšos izjust katru saikni ar esošo, bijušo un nākošo.
Moto: Gaisma ar tumsu, dzīvība ar nāvi, labais ar kreiso ir viens otra brāļi. Ir neiespējami tos atdalīt vienu no otra. Tādēļ labais nav labais, ļaunais nav ļaunais, nedz nāve ir nāve. Šī iemesla dēļ katrs izšķīdīs savā pirmavotā. Bet tie, kas ir eksaltēti virs pasaules, ir mūžīgi un nemirstīgi. (Filipa ev.)

„Sveiki, draugi!

Vispirms vēlos mudināt visus studentus (un arī skolēnus) izmantot sniegto iespēju un pieteikties LU Fonda stipendijām, jo tas katrā ziņā ir ieguvums un interesanta pieredze! 

Par sevi:
Patīk iedvesmot apkārtējos cilvēkus ar savu rīcību un darbiem – neapzināti vai apzināti. Ļoti patīk fotogrāfijas un to radīšana – tas ir unikāls realitātes atspoguļojums vai kropļojums.

Interesanti šķiet, ka katru gadu nomainās četri gadalaiki, bet šis cikls nekad neapnīk. Katrs radījums ir savdabīgs un perfekts savā individualitātē un sistēmā, vienīgais, kurš spēj izjaukt vai harmonizēt šo līdzsvaru, ir cilvēks. Tādēļ mums ir gan milzīgs spēks, gan milzīga atbildība. Tikai no mums ir atkarīgs, kā realizējam savu potenciālu.

Cenšos būt pēc iespējas labāks cilvēks visdažādākajās nozīmēs. Uzskatu, ka nav svarīgi kādi tev ir sasniegumi (subjektīvi no personīgā vai citu viedokļa), bet gan, ko atstāsi pēc sevi un novērtēs tevī nākamās paaudzes.

Pateicība:
Vēlos izteikt sirsnīgu paldies rekomendāciju sniedzējiem – profesoram Jānim Lazdiņam un profesoram Jurim Bojāram – par atsaucību un labvēlību. Pateicos arī mecenāta pārstāvim Agrim Repšam, LU Fonda izpilddirektorei Lailai Kundziņai-Zvejniecei un LU Juridiskās fakultātes dekānei profesorei Kristīnei Stradai-Rozenbergai, kā arī pārējiem stipendijas komisijas locekļiem par atsaucīgo interviju un pieņemto lēmumu.”

2013. gadā Emīls ieguvis profesionālo kvalifikāciju un profesionālo maģistra grādu aizstāvot darbu par tēmu "Kolektīvās prasības un to problemātika Eiropas tiesību sistēmā: starptautisko privāttiesību aspekti".