Jānis Pomerancevs

Studē: RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē, bakalaura studiju programma "Arhitektūra".
Hobiji: Patīk būvēt, domāt par to kā ko uzbūvēt. Kad ir laiks patīk ņemties ar auto un tehniku (skrūvēt, izjaukt, salikt, saprast kā darbojas katrs mezgls). Labprāt veidoju (vispār aizrauj materiāls un forma  – gūstu baudu to izjūtot ar tausti, redzi un visām pārējām maņām). Citas intereses: skriešana, kino, mūzika.
Raksturo: Neesmu runātājs, vairāk domātājs un darītājs. Runāju tikai tad, kad esmu labi apdomājis.. Ļoti nepatīk standarta risinājumi, bieži dodu priekšroku eksperimentēšanai… Cilvēkos cienu godīgumu, aizrautību, mērķtiecību un neatlaidību.

Jānis Pomerancevs 2013./2014.ak. gadā ieguvis Kristapa Morberga inženierzinātņu stipendiju. Par sevi stāsta:

„Patiesība par arhitektūru, manuprāt, ir tā, ka nekādas patiesības nemaz nav. Tā nav definējama, to katrs izjūt savējādi un arhitektam ir jābūt spējīgam šo savu subjektīvo sajūtu un skatījumu nodot tālāk klientam, sabiedrībai, pasaulei, tādējādi radot vietu pārmaiņām sabiedrībā kopumā..  Arhitektūras izjūtas un skatījuma veidošanās ir ļoti aizraujošs, taču arī smags un atbildīgs darbs un esmu šī ceļa pašā sākumā..

Kristapa Morberga stipendija ir ļoti nozīmīgs atbalsts šajā ceļā, stipendijas atbalsts man dos iespēju un motivāciju veltīt visu savu laiku un spēkus arhitektūras studijām, tāpēc man ir patiess prieks un pagodinājums kļūt par vienu no stipendiātiem. Visiem iepriekšējo, šī un nākamo gadu stipendiātiem novēlu dzīvē darīt tās lietas, kas patiešām aizrauj, nebaidīties izvirzīt augstus mērķus, būt neatlaidīgiem un radošiem.

Liels, liels paldies Latvijas Universitātes un RTU APF mācībspēkiem par izvirzīšanu šīs stipendijas saņemšanai.”