Reinis Vilciņš

Studē: LU Vēstures un filozofijas fakultātes filozofijas bakalaura programmā.
Hobiji: Jebkas ar draugiem, akadēmiskā airēšana, filmas, sarkasms.
Raksturo: Cenšos būt mierīgs un patiess.
Moto: Kādu dienu es atradīšu pareizos vārdus. Un tie būs vienkārši. (Dž. Keruaks).

Reinis Vilciņš 2013./2014.ak. gadā ieguvis Kristapa Morberga stipendiju. Par sevi stāsta:

„Filozofijas fakultāti tā īsti, šķiet, nevienā brīdī nemaz neizvēlējos. Tā vietā filozofija pamazām bija kļuvusi par pašsaprotamu izvēli, man pašam par to daudz nedomājot. Un kā jau tas bieži notiek, kad seko savām sajūtām, es nokļuvu īstajā vietā. Pasniedzēji izrādījās ļoti zinoši savās jomās, kamēr kursa biedri pamazām kļuva par draugiem, un tieši šiem cilvēkiem esmu vislielāko pateicību parādā par to, ka tagad varu baudīt stipendijas sniegtās privilēģijas. 

Šobrīd mācos 2.kursā, kas nozīmē, ka tagad jāsāk nopietnāk pievērsties pētnieciskajam darbam. Materiālais un morālais atbalsts, ko šī stipendija man ir sniegusi, noteikti palīdzēs. Tomēr domāju, ka visvairāk palīdzēs tieši atbildības sajūta, ko man uzliek stipendijas saņemšana, jo gribēšu parādīt, ka esmu šādas atzinības vērts.

Stipendija man atgādina, ka dažreiz tiešām ir vērts nakti pavadīt ar Platonu vai Nīči, lai nākamajā rītā pamostos, zinot jau nedaudz vairāk un daudz labāk apzinoties arī savu nezināšanu, kas motivē jau atkal meklēt jaunas atbildes un zināšanas.”

2015. gadā Reinis aizstāvējis bakalura darbu par tēmu "„Zināšanas” jēdziena konceptuāla analīze vēlīnā Vitgenšteina filosofijā" un turpina studijas maģistrantūrā.