Studē: LU Datorikas fakultāte, studiju programma „Datorzinātnes”.
Hobiji: Bridžs, ģitārspēle, peldēšana.
Raksturo: Runātīgs, jautrs, draudzīgs, izpalīdzīgs, strādīgs, pacietīgs.
Moto: Daudz darīsi, tālu tiksi!

Matīss Ķeiris ir absolvējis Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskolu, ieguvis M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendiju 2013./2014.ak. gadam un uzsācis studijas LU. Par sevi stāsta:

„Esmu nolēmis studēt programmēšanu. Šo studiju virzienu izvēlējos, jo vēlos Latvijā attīstīt šo augšupejošo profesiju. 

Esmu piedalījies divās starptautiskajās nometnēs, kur ieguvu daudz draugu no Norvēģijas, Vācijas un Bosnijas. Šīs nometnes lika saprast, ka pasaule, patiesībā, ir ļoti maza un katrs ir sasniedzams tikai dažu stundu laikā vai pat dažās minūtēs ar interneta palīdzību, kā arī to, ka citās valstīs situācija ir pat sliktāka nekā Latvijā.

Par LU Fonda mecenātu stipendijām uzzināju no iepriekšējā gada stipendijas ieguvējas Ilzes Elberes, kas sniedza prezentāciju vidusskolēniem mūsu skolā. Stipendija man atvieglo studiju slodzi, ļauj mācīties to, ko vēlos, un atvieglos dzīvošanu Rīgā. Manuprāt, stipendiju ieguvu savas pieredzes dēļ. Esmu sasniedzis augstus rezultātus nozarē, kurā vēlos studēt, piedalījies dažādās ar to saistītās aktivitātēs.”

2015. gadā Matīss ieguvis profesionālo kvalifikāciju aizstāvot darbu par tēmu "Augstas izšķirtspējas monitoru sienas vadības programmatūra".