Agija Kalve

Studē: LU Medicīnas fakultāte, studiju programma „Ārstniecība”.
Hobiji: Labprāt dziedu, saceru mūziku, spēlēju vijoli, klavieres un ģitāru, lasu enciklopēdijas, vārdnīcas un zinātniski izglītojošos žurnālus, rakstu, fotografēju, zīmēju, kā arī apmeklēju kick-boxing nodarbības.
Raksturo: Ģimene un draugi raksturo kā ļoti aktīvu un smaidīgu jaunieti, kura nekad nenogurst. Savukārt apkārtējie sauc par mērķtiecīgu perfekcionisti, kas paspēj ieklausīties citos un palīdzēt tiem, kas nokļuvuši nelaimē.
Moto: Panākumi nav gadījums – tie ir lēmums.

Agija Kalve ir absolvējusi Rīgas 45.vidusskolu, ieguvusi stipendiju „Ceļamaize 2013” un uzsākusi studijas LU. Par sevi stāsta:

„Jau no bērnības vēlos studēt medicīnu, taču ģimenes materiālās situācijas dēļ nācās no sapņa atteikties, lai lemtu par labu studijām ārzemēs. Laimīgas sakritības dēļ pēc pavadīta gada ārpus Latvijas atgriezos atpakaļ un domāju par mācībām universitātē. Šo gadu veltīju darbam un cītīgai līdzekļu krāšanai, lai varētu turpināt izglītoties. Tā kā biju pabeigusi vidusskolu gadu ātrāk, apvienojot 11. un 12.klasi vienā, vēl neko nebiju nokavējusi, taču sapratu: ja vēlos palikt Latvijā un studēt, nevis strādāt, ir jāatrod papildus finansējums.

Pavisam nejauši uzzināju par LU Fondu un sapratu, ka obligāti jāmēģina, jo tā bija vienīgā iespēja palikt Latvijā, lai gan nebiju pārliecināta, vai ko tādu būtu pelnījusi.

Kad uzzināju par stipendijas piešķiršanu, biju ļoti saviļņota. Tas bija viens no visskaistākajiem mirkļiem manā dzīvē, jo šī stipendija dod iespēju gan palikt Latvijā, gan piepildīt sapni par ārsta karjeru. Ļoti ceru, ka nākotnē pēc studiju beigšanas būšu spējīga palīdzēt arī citiem jauniešiem līdzīgās situācijās.

Vislielākais prieks, ka pastāv tādas organizācijas kā LU Fonds, kas dod brīnišķīgo iespēju mācīties, turklāt šeit – dzimtenē. Sapņi piepildās! Paldies!”