Kristaps Sedols

Studē: LU Datorikas fakultāte, studiju programma “Datorzinātnes”.
Hobiji: Moderno tehnoloģiju izzināšana, skriešana, „guļamistabas” ģitārspēle, literatūras, mūzikas un kino baudīšana.
Raksturo: Zinātkārs, mērķtiecīgs, izpalīdzīgs, paškritisks.
Moto: Drošākā panākumu atslēga ir visa sevis ieguldīšana ikvienā darbā!

Kristaps Sedols ir absolvējis Priekules vidusskolu, ieguvis stipendiju „Ceļamaize 2013” un uzsācis studijas LU. Par sevi stāsta:

„Vēlos studēt programmēšanu, jo vienmēr ir interesējusi loģika, dažādas likumsakarības, tehnoloģijas, kā arī mākslas, tāpēc šāda izvēle šķiet pašsaprotama. Turklāt, kā teicis Geibs Ņūvels, „Valve” dibinātājs un vadītājs: „Rītdienas programmētāji ir nākotnes burvji!”

Skolas gados esmu piedalījies dažādās aktivitātēs: dziedāju korī, dejoju skolas deju kolektīvā, maketēju skolas avīzi, darbojos vietējā ielu vingrotāju kustībā, divus gadus ar labiem panākumiem piedalījos organizācijas „Junior Achievement Latvia” rīkotajos pasākumos.

Stipendija man sniegs iespēju mazāk uztraukties par ikdienas izdzīvošanu, tā vietā pilnu laiku veltot mācībām, lai sasniegtu augstākos rezultātus. Ar iegūtajām zināšanām un jauniepazītajiem studiju biedriem ceru izveidot servisu/programmu mērogā kā Facebook, Twitter vai Skype, kas Latvijas vārdu nestu pasaulē.

Domāju, ka stipendija man piešķirta par augstajiem sasniegumiem mācību darbā un sabiedriskajām aktivitātēm, kā arī izrādīto mērķtiecību. Ar savu darbu pierādīšu, ka tā ir godam pelnīta. Paldies!”

2015. gadā Kristaps ieguvis profesionālo kvalifikāciju aizstāvot darbu par tēmu "Veikala saziņas servera modernizēšana".