Liene Švarce

Studē: RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē, profesionālā bakalaura programmā.
Hobiji: Salsa, fitness, joga, māksla, valodas, ģitāra, ezotērika.
Raksturo: Meditatīvs miers, nepārtraukta kustība, neizsīkstoša enerģija un spēja jebkurā lietā, procesā saskatīt vērtību.
Moto:You may not do everything but you can definitely do anything.


Liene Švarce Kristapa Morberga inženierzinātņu stipendiju 1 900 eiro apmērā ieguvusi 2014./2015.akad. gadā. Par sevi stāsta:

„Cik sevi atceros, mani vienmēr saistījušas gan eksaktās zinātnes, gan radošas izpausmes, tieši tādēļ izvēlējos studēt arhitektūru – sfēru, kurā zinātne un māksla savienojusies vienotā, nedalāmā veselumā. 

Arhitektūra ir visur, un visā ir arhitektūra. Tā neaprobežojas tikai ar ēkas ārējo čaulu vai konstrukciju, tā sevī ietver telpas uztveri un izpratni, iedziļināšanos cilvēka psiholoģijā, ielūkošanos vēsturiskajos, kā arī filozofiskajos aspektos. Arhitektam jābūt ļoti fleksiblam savos uzskatos, jāspēj iejusties jebkurā lomā. Projektēšana ir kā izrāde, kurā arhitekts var būt jebkas, tieši tādēļ svarīga nepārtraukta izglītošanās, lai saglabātu kompetenci un pietiekami plašu redzesloku. 

Priekš manis ļoti nozīmīga ir nepārtraukta kustība, daudzveidīga vide, tādēļ vienmēr izmantoju visas piedāvātās iespējas, esmu bijusi gan „Erasmus” studiju apmaiņā, gan praksē, apmeklēju visdažādākos mākslas, dizaina, arhitektūras pasākumus, kas palīdz ne vien profesionālajā izaugsmē, bet arī augt kā personībai.

Jūtos pagodināta saņemt šo stipendiju, kas pierāda, ka neatlaidīgs darbs, augsta atbildības sajūta un pozitīva attieksme vienmēr tiek pamanīta. Iegūto stipendiju izmantošu profesionālās izaugsmes veicināšanā, gūstot pieredzi praksē ārzemēs. Liels paldies Latvijas Universitātei un Rīgas Tehniskajai universitātei par manis izvirzīšanu stipendijas saņemšanai!”