Toms Lācis

Studē: Rīgas Tehniskajā universitātē, Datorzinātnes un informācijas tehnoloģiju fakultātē, programmā „Informācijas tehnoloģijas”.
Hobiji: Tautas dejas un volejbols.
Raksturo: Mērķtiecīgs, zināt gribošs, attapīgs un neatlaidīgs. Ja kaut kam pievēršos, tad daru to ar pilnu atdevi. 
Moto: Katrs sasniegums sākas ar izvēli mēģināt.

"Studēt RTU Datorzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātē izvēlējos tāpēc, ka jau kopš bērnības mani piesaistīja viss inovatīvais un jaunais, tai skaitā arī informāciju tehnoloģijas. Jau pamatskolā sāku apmeklēt programmēšanas nodarbības. Vidusskolā, kā otro novirzienu blakus matemātikai, izvēlējos informātiku. Šī sfēra mani piesaista, jo tā sevī ietver nepārtrauktas izaugsmes iespējas.

Mana aizraušanās ir tautas dejas un volejbols. Kopš sešu gadu vecuma dejoju tautas deju kolektīvos. Droši varu teikt, ka dejošana ir mana sirdslieta. Brīvajā laikā ļoti labprāt spēlēju volejbolu.

Šī stipendija man ļaus galveno uzmanību veltīt mācībām, tā motivēs sasniegt vēl augstākus studiju rezultātus un būt sabiedriski vēl aktīvākam.

Papildus mācībām vienmēr esmu iesaistījies dažādos projektos un piedalījies mācību olimpiādēs. Tas ir sniedzis lielu pieredzi un panākumus. Domāju, ka tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc esmu saņēmis šo stipendiju."