Anna Ptašņika

Studē: LU Medicīnas fakultātē Farmācijas maģistra studiju programmā.
Hobiji: Literatūra, mūzika, ceļošana.
Moto: Tūkstoš jūdžu ceļojums sākas ar vienu soli (Laozi).

Mana personīgā interese par farmāciju is saistīta ar vēlmi iesaistīties cilvēku veselības uzlabošanā. Pirmā sapratne par farmācijas nozīmīgumu notika vel vidusskolā. Sapratu, ka man gribētos zinat par dažādām tēmām, kas attiecas uz veselības aprūpi.

Manējie trīs augstākās izglītības gadi līdz šim ir bijuši ļoti interesanti un izaicinoši. Šo trīs kursu laikā, Bakalaura Studiju Programmā “Farmācija” esmu guvusi zināšanas par dzīvi un veselību daudzos dažādos līmeņos.

Farmācija veidojās jau sensenos laikos un turpina strauji attīstīties, katru gadu palīdzējot cilvēkiem. To cik ir daudzpusīgas zināšanas farmācijā, man ir veicies atklāt priekš sevīm šogad, pieņemot dalību raugveida sēnīšu identificēšana un to jutības noteikšanā pret antifungālajiem līdzekļiem, mikoloģijas laboratorijā Tuberkulozes un Plaušu Slimību centrā, kur es uzzināju daudz svarīgas un noderīgas informācijas, kuru tagād varu pielietot arī darbā.

Priekš manis ir svarīgi, lai man būtu aizrautība ar visu, kas notiek manā dzīves ceļā, ka arī lai man būtu iespēja to kontrolēt. Tāpēc plānoju izaicināt sevi arī  tālak, turpinot studijas Latvijas Universitātē, Maģistra Studiju Programmā „Farmācija”, par ko vēlos pateikties „Mēness aptiekai” un LU Fondam.

Farmācijas „Mēness aptiekas” stipendija dod  iespēju pilnveidot savas zināšanas un attīstīties tālāk jomā, kura ir ļoti interesanta un daudzšķautnaina un nebeidz pārsteigt ar savu iespēju plašumu.

Bakalaura darbs: „Candida ģints sēņu jutības pret antifungālajiem līdzekļiem noteikšana”, aizstāvēts 2015. gadā.