Rimants Žogota

Studē: LU Ķīmijas fakultāte, bakalaura studiju programma "Ķīmija".
Hobiji: Vieglatlētika, grāmatu lasīšana, erudīcijas spēles, filmas un seriāli.
Raksturo: Entuziasms un neatlaidība. Ļoti patstāvīgs, uzticams, spēju ieklausīties citu cilvēku viedoklī. Nekad nepametu iesākto, bet izdaru to līdz galam.
Moto: Talanti tikai atvieglo ceļu uz iecerēto, galvenais ir pamatīgs darbs.

"Manuprāt, ķīmija ir zinātne, kas mūsdienās sāk strauji attīstīties, tāpēc tur man ir iespēja apvienot gan zināšanas, gan radošumu. Ķīmijas stundas vienmēr ir bijušas tās, uz kurām man prieks nākt ne tikai tāpēc, ka visu labi saprotu, bet arī tāpēc, ka man ir liela vēlme uzzināt vairāk jaunu lietu," par savu sirdslietu stāsta Rimants.

"Jau kopš pamatskolas mani ieinteresēja nopietni un atbildīgi darbi. Tieši tāpēc man patīk pieņemt arvien jaunus izaicinājumus, jo tā visproduktīvāk var iemācīties jaunas lietas un novērst savus trūkumus. Man vienmēr ir paticis piedalīties dažādos konkursos un olimpiādēs, jo tā ir jauna pieredze, kā arī iespēja novērtēt savu zināšanu līmeni. Ineresanti šķiet tas, ka mans pagrieziena punkts uz izvēli par labu studēt ķīmiju notika tieši 12.klasē, sākot mācīties organisko ķīmiju, kas daudziem sagādā lielas problēmas. Taču man organiskā ķīmija necerēti labi padevās, kas radīja vēl lielāku pārliecību par sevi un savu nākotnes studiju vietu – Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultāti," saka stipendiāts par studiju izvēli. "Izglītība vienmēr ir bijusi lieta, ko dzīvē augsti novērtēju un ar nopietnību uztveru. Tā man iemācījusi daudz - disciplīnu, atbildību un radošu pieeju lietām. Nu būtu jāsāk manas iegūtās prasmes pielietot studijās un arī dzīvē, tāpēc esmu patiesi priecīgs par stipendijas „Ceļamaize” un mecenātu atbalstu."

Rimants Žogota saņem stipendiju, ko atbalsta celtniecības kompānija "Arčers"