Dāvis Sargūns

Studē Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes bakalaura 2. kursā.

Kādas īpašības un sasniegumu, Tavuprāt, ļāva Tev iegūt LU fonda stipendiju?

Manuprāt, man šo stipendiju ļāva iegūt mana aizrautība studiju darbā un ieguldītais darbs fakultātes studentu pašpārvaldē, kā arī sasniegumi draudzes dzīves organizēšanā. Esmu veiksmīgi uzsācis vadīt Krusta draudzes jauniešu vakarus.

Kāda ir Tava misija?

Mana misija, aicinājums un mērķis ir kļūt par luterāņu mācītāju, tas ir ļoti cieši saistīts ar studijām Teoloģijas fakultātē. Iegūtās zināšanas viennozīmīgi palīdzēs arī mana nākotnes mācītāja amata pienākumu pildīšanā.

Ko Tu ieteiktu studentiem, kas šaubās, vai pieteikties LU fonda stipendijai šogad?

Es ieteiktu būt mazāk paškritiskiem, jo liela daļa studentu, kas studē ar izcilām sekmēm, izlemj stipendijai nepieteikties. Tas ļauj stipendijas iegūt studentiem ar ne tik izcilām sekmēm un arī studentiem, kuriem ir ļoti labas sekmes un kas sevi ir apliecinājuši jau kā mērķtiecīgus studentus savās studentu pašpārvaldēs un darbā, kas ir saistīts ar izvēlēto studiju programmu.

Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Es ieteiktu izlasīt Džeka Londona stāstu krājumu, bet īpaši stāstu „Baltais ilknis”. Kaut stāsta galvenais varonis nav cilvēks, tas vēl aizvien ir ļoti iedvesmojošs un aizraujošs stāsts, kas var dot motivāciju sadzīvē.

Kādu filmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Iesaku noskatīties filmu „A Walk To Remember”, kas māca dzīvē pastāvēt par sevi un saviem uzskatiem, būt neatkarīgam un neatlaidīgam.

Kāds ir Tavs dzīves moto?

Mans dzīves moto ir „dari citiem kā Tu vēlētos, lai citi dara Tev”. Ja Tu vēlies apkārt redzēt izpalīdzīgus, jaukus, iedvesmojošus un izglītotus cilvēkus, sāc ar sevi un mainīsies pasaule Tev apkārt!