Ilze Upeniece

Stipendijas "Ceļamaize" ieguvēja 2020./2021. akad. gadā

Stipendiju programma “Ceļamaize” radīta 2006. gadā, lai sniegtu motivējošu atbalstu Latvijas Universitātes (LU) pamatstudiju 1. kursa studentiem, kuriem, absolvējot vidusskolu, ir augstas sekmes kā mācībās, tā ārpusskolas aktivitātēs. Mecenāte, Amerikas latviete Anna Justīne Čakste-Rollins gadu no gada sniedz ieguldījumu talantīgāko Latvijas jauniešu izaugsmē un veicina inteliģentākas sabiedrības veidošanos.


Ilze Upeniece studē LU Juridiskās fakultātes bakalaura studiju programmas "Tiesību zinātne" 1. kursā. Ilzes vaļasprieks ir nemitīga sevis pilnveidošana. Viņai patīk, kad ir grūti, jo, tikai izaicinot sevi un izejot no komforta zonas, mēs augam un sasniedzam visaugstākās virsotnes. Ilzi aizrauj savstarpēji nesaistītas intereses: dejas, mūzika, sports, dzeja, politika, jurisprudence, cilvēka psiholoģija.

Iepazīsti Ilzi!

  • Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Es iemācījos nepadoties un nemitīgi pierādīt sev, ka es varu visu. Kā visnozīmīgāko karjeras sasniegumu vērtēju "Ludzas novada Gada jaunietis 2019" balvas saņemšanu. Šī balva pierāda to, ka mani sasniegumi ir ne tikai ieguldījums manas personības pilnveidošanā, bet arī novada attīstībā un popularizēšanā. Šī balva man deva otru elpu un spēkus cīnīties, iedvesmot, aizstāvēt līdzcilvēkus un savu novadu.

  • Kādas ir tavas pētnieciskās intereses?

Cilvēka pamatotu un nepamatotu, apzinātu un neapzinātu rīcību pētīšana. Kāpēc mēs rīkojamies tieši tā un nekā citādāk. Sava "ES" nemitīga izzināšana, analizējot pieļautās kļūdas un atklājot jaunus talantus.

  • Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Tā ir sava veida pateicība par manu ieguldīto darbu un motivācija virzīties tālāk vēl pārliecinošāk un veiksmīgāk.

  • Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Iedvesmot un ar savu piemēru parādīt, ka nav jābaidās darīt un kļūdīties, jo kļūdas ir lielākā dzīves pieredze. Likt saprast apkārtējiem, ka dzīvē nav nekā neiespējama un iemācīt cienīt un novērtēt katru nodzīvoto dienu un iespēju, kas tiek dota.

  • Kāpēc tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Nav ko zaudēt! Nav sevi jānovērtē par zemu. Tas ir lielisks veids, kā pierādīt sev, ka tu vari daudz un vēl vairāk…

  • Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem?

Pols Ardēns "Kā būt izcilam, nevis vienkārši labam".

Robins Šarma "Klubs «Plkst. 5 no rīta".

  • Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

"Stephen Hawking's Universe".

  • Kāds ir tavs dzīves sauklis?

- Esi pateicīgs par to, kas tev ir, jo tā varēja arī nebūt.
- Nekas nav neiespējams.
- Sūram darbam saldi augļi.