Lāsma Ločmele

Lāsma Ločmele ir LU Sociālo zinātņu fakultātes studente, kura 2021./2022. akad. gadā saņem DELFI stipendiju.

Iepazīsties ar Lāsmu!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Radošais gars ar vēlmi būt un darboties medijos, ar mīlestību un dzīvesprieku pret pasākumu organizēšanu jauniešiem un bērniem, ar misiju iedvesmot, ar apņēmību radīt un ieviest pārmaiņas, ar atbildību par savu dzīvi un kā iekšējo, tā ārējo pasauli, un cieņu un milzīgu apbrīnu pret hip-hop kultūru. Tā laikam varētu sevi raksturot vienā (tiesa, garā) teikumā. 

Man jau šķiet, ka mums katram ir ārkārtīgi daudz talantu, viss slēpjas tajā - kurus paši spējam pamanīt un kurs nolemjam attīstīt. Lai arī man īsti nepatīk teikt, ka mani ir talants rakstīt, runāt auditoriju vai kameru priekšā vai, piemēram, ģenerēt idejas, bet manī tomēr pirms vairākiem gadiem bija tā vēlme - attīstīties. Var jau būt, ka pati toreiz kaut ko sevī saskatīju un noticēju, kas bija lielais sākums manam stāstam. 

Par sasniegumiem, uh, atzīšos, man bieži vien grūti runāt, jo tas ir dikti plašs jēdziens. Mums katram ir pilnīgi cita ''sasniegums'' mērījumu skala. Un tā var būt arī ļoti mainīga. Šodien es gribu teikt, ka mans sasniegums ir tā sevis atrašanā īstajās dzīves sfērās un pareizo cilvēku un notikumu satikšana/atrašana, jo mūsu iekšējā pasaule (tas, kā mēs domājam, jūtamies un kāda ir mūsu enerģija, dzīves uztvere), ir spogulis mūsu ārējai - materiālajai - pasaulei. Šķiet, man savā ziņā ir izdevies noharmonizēt savu iekšējo pasauli, kas ir materializējusies skaistos notikumos ārēji. 

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendija ir iedvesmas gūšana man pašai, lai to spētu dot citiem. 

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Būt sev. Pa īstam. Līdz kaulam. Un iedvesmot citus būt īstiem. 

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Uz doto brīdi, nemainīgs favorīts, -  Dženas Sinsero ''Tu esi sasodīti lielisks!''

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Daudzsēriju filmu ''Emīlija. Latvijas preses karaliene.''

Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Jautāšu pretī ''Kāpēc gan nepieteikties?'' Šī ir iespēja gūt brīnišķīgu apliecinājumu, atgādinājumu un  jaudu pašam sev - turpināt to iesākto ceļu uz augstāko virsotņu iekarošanu! 

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Nezinu, vai tas ir sauklis, bet doma, pie kuras esmu ļoti, ļoti pieķērusies: ''Šodiena ir par to, kā tu to jūti savā sirsniņā, nevis kā tā izskatās citu acīs!''