Krišjanis Alliks ir LU Datorikas fakultātes 1. kursa bakaluru studiju students, kurš 2021./2022. akad. gadā iegūst Kundziņu ģimenes stipendiju.

Iepazīsti Krišjāni!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Kā savu lielāko talantu varu minēt manas prasmes labi komunicēt ar cilvēkiem un savu neatlaidību - neatsakos no jauniem izaicinājumiem un nepadodos pie pirmajām grūtībām. Visi sasniegumi - Valmieras Valsts ģimnāzijas pabeigšana, iekļūšana Latvijas Universitātes datorikas fakultātē, "Kundziņu ģimenes" stipendijas iegūšana, pirmie noskrietie 25 km, pirmā publiskā uzstāšanās lielas auditorijas priekšā u.c.- ir nozīmīgi, vienkārši jāzina, no kura skata punkta skatīties uz tiem. Man katrs personīgais sasniegums ir nozīmīgs un svarīgs.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendija ir kā apstiprinājums tam, ka esmu uz pareizā dzīves ceļa, jo bieži mēdzu sev uzdot jautājumu: “Vai man to vajag?” Pēc šī augsti novērtētā atbalsta iegūšanas, es viennozīmīgi atbildu uz šo jautājumu ar “Jā.” Tagad varu veltīt savu laiku mācībām un projektiem, kuri man palīdz attīstīties un augt gan kā personībai, gan profesionāli.

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Mana pašreizēja dzīves misija ir padarīt apkārtējos cilvēkus laimīgākus un priecīgākus, jo vienmēr cenšos visiem - draugiem, radiniekiem, grūtībās nonākušajiem cilvēkiem -  palīdzēt tik, cik tajā brīdi esmu spējīgs.

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Visiem stipendiātiem ieteiktu izlasīt Daniela Golemana grāmatu “Emocionālā inteliģence.”

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

“Big Fish”

Kāds ir tavs dzīves sauklis?

“Visu, kas tev neizraisa nekādas tālākas problēmas, vajag vienreiz dzīvē pamēģināt!”