Roberts Kokins ir LU Juridiskās fakultātes 1. kursa bakalauru studiju students, kurš 2021./2022. akad. gadā saņem Annas Čakstes-Rollins stipendiju "Ceļamaize".

Iepazīsti Robertu! 

Pastāsti par sevi! Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Par lielākajiem talantiem es varētu uzskatīt spēju plānot savu laiku, būt atbildīgam un nopietnam. Ar nopietnu pieeju, augstu atbildības sajūtu un darāmā plānošanu man ir izdevies sasniegt jau vairākus izvirzītos mērķus. Esmu Latvijas patriots, kuram interesē vēsture, politika un īpaši – aizsardzības nozare. Nedaudz vairāk kā septiņus gadus esmu darbojies Jaunsardzē un esmu apguvis arī Valsts aizsardzības mācības programmu. Papildus tam esmu bijis vadītājs Jaunsargu pašpārvaldei, kā arī skolēnu pašpārvaldei. Par ieguldījumu Jaunsardzē esmu saņēmis aizsardzības ministra pateicības rakstu. Šo visu, īsumā atskatoties uz paveikto, es uzskatu par nozīmīgākajiem sasniegumiem līdz šim. 

Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana ir kā papildus motivācija, lai turpinātu aktīvi darboties un virzīties uz saviem mērķiem.  

Kāda ir Tava dzīves misija, sūtība? 

Par savu dzīves misiju uzskatu ieguldīšanos, lai lietas un cilvēki kļūtu labāki. Vēlos ieguldīt savas zināšanas, idejas lietās, ko nepieciešams uzlabot, tā palīdzot gan sabiedrībai kopumā, gan cilvēkiem individuāli. 

Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Aleksandrs Grīns ‘’Dvēseļu putenis’’ 

Kaspars Balodis ‘’Ievads civiltiesībās’’ 

Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Hacksaw Ridge (Kauja par Heksoridžu) 

Kāds ir Tavs dzīves sauklis? 

‘’Kvalitāte nevis kvantitāte’’ un ‘’Galvenais ir piedalīties!’’