Līva Daniela Borisova

Līva Daniela Borisova ir 2022./2023. akad. gada "Delfi" stipendijas ieguvēja.

Iepazīsti Līvu!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Mani sauc Līva Daniela Borisova. Studēju 2. kursā studiju programmā “Mediju studijas”. Savas skolas gaitas uzsāku mazā lauku skolā Mežvidu pagastā, Ludzas novadā, pēc 9. klases pabeigšanas mācības turpināju Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijā. Esmu piedalījusies dažādu mācību priekšmetu olimpiādes un konkursos, kur esmu ieguvusi augstas vietas gan reģiona, gan valsts līmenī. Paralēli mācībām apmeklēju Kārsavas mūzikas un mākslas skolu, kur ieguvu gan vizuāli plastiskās mākslas, gan flautas spēles prasmes, un brīvajā laikā spēlēju pūtēju orķestrī. Lai gan eksaktās zinātnes man ir tuvākas, 12.klasē nolēmu studēt žurnālistiku, jo humanitārā joma mani vairāk mudināja un neviļus pati sevi pieķēru pie domas, ka šī profesija būtu man visatbilstošākā. Jau vidusskolas klasēs piedalījos ar medijpratību saistītos projektos un, pateicoties Latvijas Universitātes sadarbībai ar ASV globālās attīstības un izglītības organizāciju IREX, spēju attīstīt savas prasmes un studiju ietvaros izveidot izglītojošu materiālu, par kuru ieguvu arī IREX atzinības rakstu. Šobrīd ar deju kolektīvu gatavojamies Dziesmu un Deju svētkiem un brīvajā laikā iesaistos dažādu kultūras pasākumu organizēšanā, kā arī pavadu laiku ar ģimeni un mūsu trīs četrkājainajiem draugiem. 

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana ir pagodinājums, jo mediju jomas speciālisti novērtē manas zināšanas un prasmes, kā arī liela atbildība, jo stipendija ir viņu ieguldījums manā nākotnē, tāpēc ir liela motivācija pierādīt, ka viņu uzticība man nav veltīga.

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Pētīt, “rakties”, analizēt, lai neizprotamās un vienmuļās lietas padarītu cilvēka acīm un prātam interesantas un noderīgas. 

4.Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

M. Mičelas “Vējiem līdzi”, J. N. Harari “Sapiensi. Cilvēces īsā vēsture.” un M. Bulgakova “Meistars un Margarita”.

5.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

“The Intouchables”, “Homo novus”, “Cilvēka bērns” un daudzsēriju filmu “Sarkanais mežs”.

6.Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

“Vairāk dari, vairāk izdarīsi!”