Marta Puzāka

Marta Puzāka ir 2022./2023. akad. gada "Delfi" stipendijas ieguvēja.

Iepazīsti Martu!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?  

Šobrīd studēju Rīgas Stradiņa universitātes žurnālistikas programmas 3. kursā. Esmu daudzpusīga jauniete no Latgales, kurai patīk risks un uzdrīkstēšanās. Žurnālistika ir visaptveroša un sociāli atbildīga nozare, tādēļ tajā strādājošam cilvēkam ir jāpiemīt  “žurnālista nervam” un nekad nedrīkst spert soli atpakaļ. Lielāki vai mazāki sasniegumi ir teju katru dienu, taču tie padara par spēcīgu personību, kas ļauj pārvarēt nākamās grūtības, papildināt pieredzes bagāžu un nemitīgi pilnveidoties. 

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?  

Stipendijas iegūšana ir kā pierādījums tam, ka esmu pareizajā vietā. Tas ir kā spēcīgs atbalsta punkts emocionāli – apziņa, ka tiešām sevi esmu pierādījusi ne tikai savās acīs, bet arī nozares profesionāļiem, kas manī ir saskatījuši potenciālu. Protams, arī finansiāla iespēja nodrošināt sev neatkarību un patstāvību lielajā dzīvē, kā arī motivācija pievērsties tieši studijām, lai ieguldītos un daudzpusīgi attīstītos nozarē, kurā jūtos kā “zivs ūdenī”.  

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?  

Tā kā darbojos medijos, vēlos nodrošināt sabiedrības izaugsmi un attīstīt tās kritisko domāšanu. Vēlos iedvesmot citus ar savu darbu un panākumiem, kas kalpo kā pierādījums tam, ka jebkurš no mums spēj visu, ko vēlas – ir tikai jātic sev un ar pārliecību jādodas uz priekšu! Kvēlākie sapņi var pārvērsties realitātē! 

4.Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?  

M. Bulgakova “Meistars un Margarita”. Spēcīgs romāns, kas palīdz rast atbildes par cilvēces būtību, kas ir vāja, salīdzinot ar dievišķajiem spēkiem.  Lai arī cik ļaunais būtu spēcīgs, vienmēr uzvar labais. Arī mīlestība ir spējīga pārvarēt šķietami nepārvaramas grūtības un izglābt pasauli. 

5.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Režisora Viestura Kairiša “Melānijas hronika”. 

6.Kāds ir tavs dzīves sauklis?  

Dari to, ko mīli un mīli to, ko dari!