Madara Virsniece

Madara Virsniece ir 2022./2023. akad. gada Diplomātijas stipendijas ieguvēja!

Iepazīsti Madaru!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Mani sauc Madara Virsniece. Nāku no Piebalgas, un savu dzīvi pavadu starp laukiem un pilsētu un lidojumiem. Esmu ieguvusi Vēstures bakalauru LU, īpaši interesejoties par Antīko vēsturi - kultūru, mākslu, reliģiju un mitoloģiju. Aktīvi piedalos Erasmus projektos un labprāt ceļoju - šajā gadā esmu paspējusi būt Vācijā, Austrijā, Spānija un novembrī došos uz Sicīliju. Mani hobiji ir fotogrāfēšana, rokdarbi, kā šūšana, adīšana, izšūšana, apmeklēt koncertus un lasīt vēsturiskos romanus.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana atvieglo finansiālo situāciju un samazina stresu par visa apvienošanu. Tāpat tas ir liels pagodinājums, saņemt savā veidā atzinību no akadēmiskās komunas un cilvēkiem, kas vairākos veidos jau darbojas manā nākotnes profesijā.
Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Mana pirmā misija vienmēr būs būt lielajai māsai - vienmēr būt gan atbīldīgajai, gan tai, kas uzklausa un sasmīdina, kad nepieciešams. Par dzīves misiju - sūtību es uzskatu, ka tā ir lietderīgi izmantot sev doto laiku - izgaršot dzīvi līdz pēdējam kumosam.

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Homēra "Iliādu"  un "Odiseju"- šo grāmatu esmu izlasījusi vairākkārt, un ar katru lasījumu, es atrodu jaunas nianses. 

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Joe Wright "Darkest hour" - tā ir filma, kas pēc manām domām, vislabāk parāda Vinstona Čērčila personību un pretrunīgo karjeras novērtējumu. Kā arī dzirdēt vienu no viņa slavenākajām runām ir bonuss.

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Meklē piedzīvojumus visur, kur dodies !