Ronalds Turnis

Ronalds Turnis ir 2022./2023. akad. gada Kristapa Morberga stipendijas ieguvējs.

Iepazīsti Rondalu!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Esmu LU Datorikas fakultātes 3. kursa “Datorzinātnes” bakalaura programmas students, Datorikas fakultātes studentu pašpārvaldes valdes loceklis un programmētājs IT uzņēmumā. Līdz šim esmu iesaistījies dažādās ar studentu pārstāvniecību saistītās institūcijās, palīdzējis organizēt pasākumus, kā arī esmu bijis līdzautors zinātniskajai publikācijai. Esmu motivēts, izpalīdzīgs un čakls, jo cenšos ieguldīt pēc iespējas vairāk darba sevis attīstībā, tomēr izbaudu palīdzēt citiem. Kā lielāko sasniegumu es raksturotu LU studentu pārstāvniecību Latvijas Studentu apvienībā. Brīvajā laikā aizraujos ar hokeju, šahu un videospēlēm, kā arī cenšos lasīt grāmatas un izbaudu braukšanu pie stūres vēlās vakara stundās.

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana ir iegūto zināšanu un paveiktā darba augļi. Iespēja būt vienam no izredzētajiem ļauj ne tikai būt pagodinātām, bet arī motivē turpināt savu ieguldījumu universitātes labā, kā arī censties padarīt pasauli par vēl labāku vietu ar līdzdalību zinātnes attīstībā.

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Esmu cilvēks, kurš dzīvo ar ticību, ka ar attiecīgu ieguldījumu var sasniegt pat neiedomājamākos mērķus. Manas dzīves mērķis ir iesaistīties kosmosa industrijas attīstībā, lai palīdzētu nodrošināt dzīvības iespējamību uz citām planētām. Es ticu, ka ar smagu darbu esmu spējīgs nokļūt augsta līmeņa organizācijās un doties atklāt Visuma plašumus, kas ļaus nodrošināt ne tikai cilvēces attīstību ārpus Zemes, bet arī tepat.

4.Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Liu Cixin “The Three-Body Problem” (2014, angļu valodas versija)

5.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

 “Interstellar” (2014)

6.Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Life cannot just be about solving one sad problem after another. There need to be things that inspire you, that make you glad to wake up in the morning and be part of humanity” – Elon R. Musk