Klinta Dzelme Kola

Klinta Dzelme Kola ir Delfi stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Klintu!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Šobrīd studēju Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes bakalaura programmas “Komunikācijas zinātne” 2. kursā, lai kļūtu par žurnālisti. Esmu dzimusi un augusi Tukuma novada Irlavas pagastā. Mans lielākais talants un aizraušanās ir rakstīšana. Tieši tas, papildus lielai cieņai un nerimstošai interesei par žurnālista profesiju, ir bijis galvenais iemesls, kāpēc esmu nonākusi tieši šajā studiju programmā.
Rakstīšanas prasmes esmu izkopusi un attīstījusi, piedaloties dažādās apmācībās un konkursos. Tur gūti arī lielākie sasniegumi - 2020. gadā saņemta 3. vieta Egona Līva balvas pasniegšanas ceremonijā nominācijā “Par labāko skolu jaunatnes literāro darbu”. Nedaudz vēlāk sekoja iespēja pusgada garumā apgūt radošo rakstniecību pie profesionāļiem – Ronalda Brieža un Ingmāras Balodes, ko ieguvu, piedaloties Literārās akadēmijas rīkotajā Jauno un iesācēju autoru konkursā. 

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Tā man nozīmē pagodinājumu un atzinību par centību un padarīto darbu, ko savā izaugsmē esmu ieguldījusi līdz šim. Vienlaikus tas ir aicinājums turpināt būt neatlaidīgai, lai turpmāk sasniegtu jaunas virsotnes. Tas ir novērtējums, kas ļaus lielāko daļu sava laika un enerģijas veltīt studijām un prasmju uzlabošanai un attīstīšanai, ievērojami mazinot finansiālo spriedzi ikdienā.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Piepildot savus sapņus, palīdzēt citiem.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Markusa Zusaka “Grāmatu zagle”.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

“The Spotlight” (2015), “Big Fish” (2003), “Mans laulību projekts” (2022).

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

“Tas ir ļoti svarīgi – laiku pa laikam kļūt mazam, lai augtu liels.” (Imants Ziedonis).