Timurs Ragozins ir Kristapa Morberga stipendijas ieguvējs 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Timuru!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mani sauc Timurs Ragozins. Es ar entuziasmu studēju LU HZF bakalaura studiju programmas “Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa studijas” 2. kursā. Par lielāko talantu es varētu dēvēt savu daudzpusību. Valodu mācības, solidaritātes projekta vadīšana, fotogrāfija, kā arī dejošana K-pop un Hip Hop stilā – šīs ir lietas, kas izdaiļo manu ikdienu.

Mans nozīmīgākais sasniegums līdz šim – līdzsvars starp visu iepriekš minēto. Es ar degsmi daru to, kas man sagādā īsto prieku, tomēr es nekad neļauju sev izsīkt.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Tas ir izšķiroši svarīgs posms manā studiju dzīvē. Stipendijas iegūšana ir LU fonda ticība manam potenciālam un pārliecība, ka manas zināšanas un prasmes var būt vērtīgas sabiedrībai. Tā ir lieliska iespēja noskaņoties uz pašizaugsmi, jo stipendijas sniegtais atbalsts ir resurss, kas var tikt veltīts sevis pilnveidei. Vienlīdzīga nozīme ir arī tam, ka stipendijas iegūšana ir apziņa par to, ko var sasniegt ar ticību sev, un spēcīga motivācija neapstāties pie paveiktā. Es esmu pagodināts, ka man tika sniegta tik īpaša iespēja, un izjūtu atbildību.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Būt sev pašam; iedvesmoties un iedvesmot apkārtējos.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Es iesaku iepazīties ar Juvala Noa Harari grāmatu “Sapiensi. Cilvēces īsā vēsture”. Šī ir grāmata, kas liek aizdomāties par faktiem, kuru patiesumu esam pieraduši neapšaubīt.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Es ieteiktu noskatīties “Maquia: When the Promised Flower Blooms”. Šī 2018. gada japāņu izcelsmes filma izcili atspoguļo, cik gan cilvēka mūžs ir īss – sen zināma patiesība, kas mēdz tikt aizmirsta ikdienas steigā. 

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

“Today is the opportunity to build the tomorrow you want.” – Ken Poirot.