Kitija Zaula ir LU fonda M.M.V. Petkevičš piemiņas stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Kitiju! 

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Patiesībā talants priekš manis ir ļoti maza vienība, es varētu teikt, ka mans talants ir vieglatlētika, jo esmu daudzveidīga un spēcīga lielā daļā no disciplīnām, bet to, cik labi spēšu izdarīt šo disciplīnu, ir atkarīgs no mana ieguldītā darba, veltītā laika un atdeves. Nozīmīgākie sasniegumi līdz ar to arī būs sporta lauciņā, tās noteikti ir starptautiskā mēroga sacensības, kurās pārstāvu Latvijas izlasi, piemēram, Eiropas komandu čempionāts pieaugušajiem.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana liek apzināties savu vērtību, kā arī justies novērtētai no citu puses, kas man dzīvē nav bijis daudz.  Man ir ļoti liels prieks un grūti noticēt, ka būšu pagodināta ar šo stipendiju, jo tas palīdzēt segt studiju izmaksas, par ko esmu ļoti pateicīga.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Ieiet telpā ienesot gaismu un prieku, darot to no tīras sirds.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Citiem stipendātiem ietektu izlasīt Paulu Koelju grāmatu “Alķīmiķis”, taču arī citas šī autora grāmatas ir ļoti interesantas un pamācošas.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

“Inside out” un ‘’Soul”, lai gan šīs ir multfilmas, tās ir ļoti pamācošas un ar dziļu skatījumu uz dzīvi.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Whilst you may not always have a choice about what happens in your life, you do have a choice in how you respond. That’s where your magic lies.