LU fonda stends.

2022. gada 28.jūnijā Sentpolā, ASV Minesotas štata administratīvajā centrā, XV Vispārējo Dziesmu un deju svētku ietvaros tika atklāta ceļojošā izstāde “Latviešu Dziesmu svētki laiku lokos: No Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskās bibliotēkas krājuma”. Izstādē LU fondu pārstāvēja projektu vadītājs Selvijs Ozoliņš. 

Viens no projekta finansiālajiem atbalstītājiem bija Amerikas latviešu apvienības Kultūras fonds, kura mērķis atbalstīt izstādi bija apzināt un saglabāt latviešu kultūras vērtības ASV un Latvijā, atbalstīt latviešu skolu un jaunatnes pasākumus ASV, veicināt latviešu kultūras darbinieku jaunradi un popularizēt latvisko identitāti un pasaules kultūras vērtības ASV. 

Izstādē bija iespējams aplūkot desmit dažādus izstāžu stendus, kurās bija iespējams ielūkoties Latviešu Dziesmu un deju svētku vēsturiskajās liecībās no pašiem Dziesmu un deju svētku pirmsākumiem, kuras glabājās LU Akadēmiskās bibliotēkas Misiņa bibliotēkas, Rokrakstu, un reto grāmatu nodaļu krājumos. 

LU fonda projektu vadītājs Selvijs Ozoliņš par aizvadītajās dienām ASV saka: “Dziesmu un deju svētki ASV bija lieliska pieredze, varēju iepazīt jaunus cilvēkus, kuriem bija liela interese par LU fondu un Latvijas Universitāti. Ieguvu ļoti daudz patīkamu emociju no cilvēkiem un lieliskajiem svētku pasākumiem. Diasporas latvieši sniedza fantastiskus priekšnesumus - gan skanīgas dziesmas, gan raitus deju soļus. Šī bija lieliska iespēja man pastāstīt vairāk cilvēkiem, ar ko nodarbojas Latvijas Universitātes fonds un iepazīstināt ar Latvijas Universitātes studiju iespējām, interese no apmeklētājiem bija diezgan liela. Tāpat arī es ieguvu daudz jaunus kontaktus un jaunu informāciju par citām organizācijām".  

LU fonda pārstāvis Selvijs ASV pasākumu laikā tikās ar Friends of the University of Latvia valdes priekšsēdētāju Mārtiņu Andersonu un valdes locekli Gunu Mundheim, lai pārrunātu visas aktivitātes, kas notikušas un kas vēl tikai būs šī gada Friends of the University of Latvia desmitgades svinību ietvaros. Par godu desmitgades svinībām, diasporas laikrakstā “LAIKS” tika izvietota sleja par nozīmīgākajiem panākumiem, kas saistīti ar Friends of the University of Latvia. 

Spied ŠEIT, lai apskatītu virtuālo izstādi. 

Lielu paldies Selvijs Ozoliņš saka Dziesmu un deju svētku rīcības komitejas vadītājam Ansim Vīksniņam, Latvijas Republikas vēstniecības ASV pārstāvei Annai Stepanovai un Friends of the University of Latvia valdei. 

Projekts tika īstenots sadarbībā ar LU fondu un tā izpilddirektori Lailu Kundziņu. Projektu vadītāja – LU Akadēmiskās bibliotēkas direktore Venta Kocere, izstādes autore Inguna Mīlgrāve, vizuālo koncepciju veidoja Aivars Plotka. Projektu finansiāli atbalstīja Amerikas latviešu apvienības Kultūras fonds, Latvijas Republikas Ārlietu ministrija, LU mecenātu Alunānu ģimene un LU fonds.  


Par Latvijas Universitātes fondu 

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju. 

Dalīties

Saistītais saturs

LU fonda izpilddirektore: Investējot cilvēkos, mēs veidojam savu nākotni
21.07.2022.

LU fonda izpilddirektore: Investējot cilvēkos, mēs veidojam savu nākotni

MĒNEŠA MECENĀTS: Studenšu korporācija “Daugaviete”
29.06.2022.

MĒNEŠA MECENĀTS: Studenšu korporācija “Daugaviete”

Noslēgusies Grega Traimara (ASV) vizīte Latvijas universitātē
20.05.2022.

Noslēgusies Grega Traimara (ASV) vizīte Latvijas universitātē