2022. gada jūnijā Latvijas Universitātes (LU) fonda pārstāvis viesojās Sentpolā, ASV Minesotas štata administratīvajā centrā, kur par godu XV Vispārējp Dziesmu un deju svētkiem tika atklāta ceļojošā izstāde “Latviešu Dziesmu svētki laiku lokos: No Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskās bibliotēkas krājuma”. Izstādi atbalstīja LU fonda mecenāts Pēteris Alunāns.

LU fonds meklē gādīgus jaunos ASV un Austrālijas latviešu saimniekus/organizācijas, kam nodot šo izstāžu stendus tālākai rūpīgai izstādes izvietošanas lietošanai, lai saglabātu kultūrvēsturisko mantojumu. Izstāžu stendi šobrīd atrodas Minesotā.

Viens no vasaras izstādes projekta finansiālajiem atbalstītājiem bija Amerikas latviešu apvienības Kultūras fonds, kura mērķis atbalstot izstādi bija apzināt un saglabāt latviešu kultūras vērtības ASV un Latvijā kopš pašiem svētku pirmsākumiem (1873.g.), atbalstīt latviešu skolu un jaunatnes pasākumus ASV, veicināt latviešu kultūras darbinieku jaunradi un popularizēt latvisko identitāti un pasaules kultūras vērtības ASV. 

Izstādē bija iespējams aplūkot desmit dažādus izstāžu stendus, kurās bija iespējams ielūkoties Latviešu Dziesmu un deju svētku vēsturiskajās liecībās no pašiem Dziesmu un deju svētku pirmsākumiem, kuras glabājās LU Akadēmiskās bibliotēkas Misiņa bibliotēkas, Rokrakstu, un reto grāmatu nodaļu krājumos. 

Interesentiem lūgums rakstīt ziņu uz fonds@fonds.lv


Latvijas Universitātes fonds jau kopš 2004. gada nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem investēt Latvijas nākotnē, atbalstot gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus, pētniekus un viņu vadītos projektus un pētījumus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī nodrošināt universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

Dalīties

Saistītais saturs

Rudenī fiziķiem būs iespējams pieteikties jaunai stipendijai
11.05.2023.

Rudenī fiziķiem būs iespējams pieteikties jaunai stipendijai

LU fonda pārstāvis viesojās XV Vispārējo Dziesmu un deju svētkos Minesotā, ASV
07.07.2022.

LU fonda pārstāvis viesojās XV Vispārējo Dziesmu un deju svētkos Minesotā, ASV