Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) Optometrijas un redzes zinātnes nodaļa (ORZN) realizē divas studiju programmas, no kurām viena ir profesionālā maģistra programma “Klīniskā optometrija”. Šajā studiju programmā tiek sagatavoti kvalificēti redzes speciālisti – optometristi, kuru pienākums ir rūpēties par cilvēku redzi – veikt redzes pārbaudes, izrakstīt redzes korekcijas līdzekļus – brilles vai kontaktlēcas – un sniegt rekomendācijas par redzes saudzēšanu un ikdienas aprūpi. 

Katru gadu topošie optometristi, strādājot LU ORZN Studentu klīnikā, redzi pārbauda ap 500 dažāda vecuma pacientiem, to skaitā ir arī LU darbiniekiem un studentiem. Redzes pārbaudes veic 2. kursa maģistra studenti, kuriem ir iepriekš iegūtas zināšanas un prasmes un  ir svarīgi tās iemācīties realizēt dabīgā vidē – ar pacientiem, kuri nav draugi un paziņas, bet gan pacienti, kuriem var būt dažādas redzes problēmas vai traucējumi un, kuru situācijas jāatrisina redzes pārbaudes laikā kopā ar prakses vadītāju. Studentu klīnikā ikvienam ir iespēja pieteikties arī uz kontaktlēcu vizīti un tikt pie pirmajām bezmaksas kontaktlēcām, lai tās varētu izmēģināt un saprast, vai tās patīk vai nepatīk. Ja ir nepieciešami papildu izmeklējumi ar radzenes topogrāfu, acu spiediena novērtēšanu, acs tīklenes fotografēšanu, redzes laika novērtēšanu, tad to visu piedāvā mēs piedāvājam veikt pie mums Studentu klīnikā.

Ikvienam ir iespēja pārbaudīt redzi katru gadu un sekot arī līdzi tās izmaiņām. Lai Studentu klīnika varētu funkcionēt, mazie, nolietotie instrumenti tiktu salaboti, testi regulāri atjaunoti un ikvienam pacienta varētu sniegt kvalitatīvu pakalpojumu, kopā ar LU Fondu ir izveidots  Ziedojumu stūrītis. Tas paredzēts, lai katrs pēc savām iespējām var atstāt kādu nelielu artaviņu, savukārt nodaļa varētu atjaunot vai salabot redzes pārbaudei nepieciešamo mazo inventāru.

Mēs esam gatavi rūpēties par Jūsu redzi un esam gatavi Jums parādīt skaisto pasauli, ko sniedz mūsu redze.

LU ORZN Studentu klīnikas Ziedojuma stūrīša atklāšana notiks 11.septembrī plkst.14.00Dabas mājā, 4.stāvā pie 426.telpas.


Uz redzes pārbaudi šajā dienā vai citās nākamajās nedēļās ir iespējams pieteikties, rakstot mums: optometrija@lu.lv ar norādi “Redzes pārbaude” vai zvaniet pa telefona numuru 67033940. Mēs atradīsim Jums piemērotāko dienu un laiku, lai Jūs varētu pārbaudīt redzi.

Dalīties

Saistītais saturs

Piesakies projektu atbalstam dabas, tehnoloģiju un medicīnas zinātņu jomā
06.09.2023.

Piesakies projektu atbalstam dabas, tehnoloģiju un medicīnas zinātņu jomā

Noslēdzies projekts mikrobioloģijā
05.09.2023.

Noslēdzies projekts mikrobioloģijā

Pieteikšanās stipendijām, sākot no pamatstudiju 2. kursa
01.09.2023.

Pieteikšanās stipendijām, sākot no pamatstudiju 2. kursa