Ieva Stradiņa

Studē Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultātes bakalaura studiju programmā "Arhitektūra".

Kādas īpašības un sasniegumi, Tavuprāt, ļāva Tev iegūt LU fonda stipendiju?

Par stipendijas iegūšanu man ir jāpasakās ģimenes un draugu atbalstam, kas vienmēr ir bijuši saprotoši un iedvesmo mani neapstāties pie sasniegtā. Es esmu mērķtiecīga un augsti motivēta, tāpēc uzskatu, lai sasniegtu cerēto, ir jābūt gatavam darīt vairāk, nekā prasīts, tad noteikti viss izdosies.

Kāda ir Tava misija?

Savu dzīves aicinājumu esmu atradusi arhitektūrā, jo tā ir ļoti daudzpusīga, mainīga un visaptveroša. Arhitektūra stāsta par cilvēces attīstību, vērtībām un tās vajadzībām. Mana misija būtu mācīties no pagātnes un tagadnes, lai radītu kvalitatīvu vidi cilvēkam.

Ko Tu ieteiktu studentiem, kas šaubās, vai pieteikties LU fonda stipendijai šogad?

Ja piesakās stipendijai, tas liecina par to, ka students novērtē savu veikumu un sasniegumus. Šis process ļauj koncentrētā veidā apkopot jau paveikto un ieskicēt iespējamo ceļu turpmāk, kas visnotaļ uzlabo pašapziņu un dod stimulu darboties tālāk, neskatoties uz rezultātu iznākumu.

Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Semjuels Bekets "Mērfijs" (1938) - savdabīga, bet aizraujoša lasāmviela ar caurstrāvojošu ironijas garšu.

Kādu filmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Ieteiktu noskatīties vizionāra Fritz Lang futūristisko 1927.gada filmu "Metropolis". Tas ir vizuāli pievilcīgs, avangardisks mēmais kino, kas ataino sacelšanos pret despotismu un cīņu par vienlīdzību.

Kāds ir Tavs dzīves moto?

"Ikviens ir tik daudz vērts, cik vērts ir tas, ar ko viņš nodarbojas" - Marks Aurēlijs