Ernests Tomass Auziņš

Studē Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes bakalaura studiju programmas "Bioloģija" 1. kursā.

Kādas īpašības un sasniegumi, Tavuprāt, ļāva Tev iegūt LU fonda stipendiju?

Manuprāt, stipendiju ļāva iegūt tādas manas īpašības kā pārliecinātība par savām spējām un degsme darīt lietas. Papildus tam palīdzēja arī ieguldītais darbs mācībās un panākumi olimpiādēs, kā arī interese par citām jomām ārpus mācībām.

Kāda ir Tava misija?

Mana misija ir nodzīvot ilgu mūžu, darīt jautras lietas un ar saviem darbiem padarīt visiem dzīvi interesantāku un vērtīgāku.

Ko Tu ieteiktu studentiem, kas šaubās, vai pieteikties LU fonda stipendijai šogad?

Iesaku pačīkstēt, ka gan jau nekas nesanāks (mēs visi tā darām), un tad pierādīt sev pretējo. Pārsteidzoši, cik bieži tomēr kaut kas galu galā sanāk.

Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Patrika Rotfusa "Vēja Vārds" un "Vieda Vīra Bailes". Manas mīļākās grāmatas un, ja man sniedz iespēju, vienmēr par tām pastāstu.

Kāpēc stipendiātiem varētu noderēt? Grāmata ir par jauna un talantīga cilvēka dzīvesstāstu, kuru dzīve galīgi nelutina. Par spīti tam, viņš neatlaidīgi meklē veidus, kā  izdzīvot un tiekties pēc saviem mērķiem. 

Kādu filmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

"Interstellar" un "Inception". Es dievinu zinātnisko fantastiku un pat šķietami neiespējamu ideju aplūkošanu. Iesaku noskatīties, lai aizdomātos par saviem sapņiem, idejām un to īstenošanu. 

Kāds ir Tavs dzīves moto?

Vienmēr uzrodas kāda augstāka smaile.