Linards Kļaviņš

Studē Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes doktora studiju programmā "Vides zinātne".

Kādas īpašības un sasniegumi, Tavuprāt, ļāva Tev iegūt LU fonda stipendiju?

LU fonda stipendiju man ļāva iegūt mana neatlaidība un vēlme parādīt sabiedrībai par LU veiktajiem dabas vielu pētījumiem. Mūsdienu sabiedrība ir ieinteresēta dažāda veida produktos, kas ne tikai izskatās un garšo labi, bet arī produktos, kam ir veselību uzlabojošas īpašības- tieši šī līdzcilvēku izrādītā interese motivē turpināt pētījumu.

Kāda ir Tava misija?

Mana misija ir parādīt ar zinātni nesaistītiem cilvēkiem, kādas veselību uzlabojošas īpašības ir šķietami nepielietojamiem pārtikas ražošanas pārpalikumiem.

Ko Tu ieteiktu studentiem, kas šaubās, vai pieteikties LU fonda stipendijai šogad?

Pieteikties stipendijai noteikti ir jāmēģina, tas paver iespējas Jūsu veikto darbu parādīt arī citiem un, ļoti iespējams, ka iegūtā publicitāte piesaistīs vēl interesentus.

Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Iesaku izlasīt grāmatu "Micro" (Michael Crichton un Richard Preston), kurā aprakstīta zinātnieku grupas ekspedīcija pa tropisku salu.

Kādu filmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Iesaku noskatīties filmu "En Chance til", kas parāda mums doto "otro" iespēju nozīmību. 

Kāds ir Tavs dzīves moto?

Don't ever, for any reason, do anything, to anyone, for any reason, ever, no matter what, no matter where, or who, or who you are with, or where you are going, or where you've been, ever, for any reason whatsoever.