Daniels Marks Heincis

Studē Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes bakalaura studiju programmas "Fizika" 1. kursā.

Kādas īpašības un sasniegumi, Tavuprāt, ļāva Tev iegūt LU fonda stipendiju?

Es domāju, ka noteikti palīdzēja sabiedriskās aktivitātes. Jau skolas laikā piedalījos dažādos pasākumos. Un tagad universitātē iesaistos visur, kur varu – dažādos semināros, kandidēju fakultātes studentu padomes vēlēšanās.

Kāda ir Tava misija?

Varbūt tas izklausīsies banāli, bet kā augstāko savas dzīves misiju es izvirzu mērķi padarīt pasauli par labāku vietu. Un, ja runājam konkrētāk, tad mana misija būtu samazināt plaisu starp dažādiem sabiedrības slāņiem (ar vārdu "slāņi" es domāju sabiedrības struktūras elementus), it īpaši trūcīgajās valstīs. Bet tā ir mana misija ilgtermiņā. Varbūt laika gaitā atradīšu kādu citu veidu, kā Zemi padarīt par labāku vietu cilvēkiem.

Ko Tu ieteiktu studentiem, kas šaubās, vai pieteikties LU fonda stipendijai šogad?

Es ieteiktu noteikti pieteikties! Lai arī kādi būs rezultāti, Tu būsi tikai ieguvējs no tā. Jau rakstot motivācijas vēstuli, apkopojot savus sasniegumus, atjaunojot CV, Tu būsi ieguvis daudz pozitīvas emocijas. Un kas gan sliktākajā gadījumā var notikt?

Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Ir tik daudz brīnišķīgas grāmatas. Ja godīgi, tad es vairs neatceros visas grāmatas, kuras esmu lasījis. Es ieteiktu lasīt pēc iespējas vairāk grāmatu. Kvalitāte ir svarīga, bet tāpat ir svarīgi iepazīt dažādus žanrus un pasaules. Grāmata, ko es esmu lasījis visnesenāk, un arī citiem ieteiktu izlasīt, ir Džordža Orvela meistardarbs “1984” . 

Kādu filmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Šeit būšu lakonisks – “Interstellar” (latviski “Starp zvaigznēm”).

Kāds ir Tavs dzīves moto?

Mans dzīves moto. Man ir vairākas svarīgas vadlīnijas, pēc kurām es cenšos dzīvot. Nosaukšu dažas:

Dzīvo, lai priecātos, nevis mocītos;

Viss, kas notiek, ir objektīvās realitātes attēlojums smadzenēs jeb viss ir galvā; šodienas mentalitāte būs rītdienas realitāte.