Laura Selīna Puķe

DELFI stipendijas ieguvēja 2019./2020. akad. gadā

Stipendiju radīta 2018. gadā, lai stiprinātu žurnālistikas izglītības līmeni Latvijā. Mecenāts, vadošais ziņu medijs Latvijā DELFI pauž pārliecību, ka šī stipendija palīdzēs izcilākajiem studentiem daudz labāk sagatavoties darbam Latvijas mediju vidē un pēc gadiem šie stipendiju saņēmēji kļūs par nākamajām žurnālistikas zvaigznēm un ietekmīgu mediju redaktoriem.


Laura Selīna Puķe studē Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes bakalaura studiju programmas "Komunikācijas zinātne" 2. kursā. Selīna Laura ir jelgavniece, bet ikdienā, protams, ir pilna laika studente un katru dienu ‘’ceļo’’ uz Rīgu. Brīvajā laikā viņai patīk apmeklēt dažādus kultūras pasākumus – teātra izrādes, koncertus. Ik pa laikam sanāk būt arī otrpus skatuvei, jo Laura Selīna ir daļiņa no jauktā kora ‘’Balti’’. Pašasprāt, viena no viņas raksturīgākajām iezīmēm ir mērķtiecība. Ja viņu kaut kas aizrauj, tad dara to ar pilnu atdevi. Laura Selīna vienmēr un it visā mēģina saskatīt pozitīvo, arī tad, ja kaut kas neizdodas.

Iepazīsti Lauru Selīnu!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Man šķiet, ka man nepiemīt tāds viens konkrēts talants – ir mazas lietiņas, kas veido manu personību. Domāju, ka mans talants ir spēja ieklausīties un diskutēt par visdažādākajām tēmām.

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Mani saista viss par un ap cilvēku psiholoģiju. To esmu pētījusi gan zinātniski pētnieciskā darba ietvaros vidusskolā, gan domāju pētīt turpmāk.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man nozīmē apliecinājumu, ka esmu tieši tur, kur man jābūt. Tā mani motivē turpināt attīstīt savas spējas žurnālistikā. ‘’DELFI’’ stipendijas iegūšana man liek saprast, ka centība un uzdrošināšanās atmaksājas.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Mans dzīves virsmērķis ir padarīt pasauli sev apkārt pēc iespējas labāku. Uzskatu, ka šāda mērķa sasniegšanai ir jāsāk ar sevi, tādēļ ir jācenšas būt pēc iespējas labākai sevis versijai.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Es noteikti ikvienam iesaku pieteikties stipendijai, jo jebkurā gadījumā esi ieguvējs – saņem pieredzi un jaunas zināšanas, kas noteikti noderēs turpmāk. Manuprāt, panākumi sākas tad, kad tiek izkāpts no komforta zonas, tādēļ jāizmanto katra izdevība, kad var kaut kur piedalīties un pierādīt sevi. Arī tad, ja šķiet grūti.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Manas mīļākās grāmatas ir Anšlava Eglīša ‘’Homo Novus’’ un Andras Neiburgas ‘’Stum stum’’. Ieteiktu izlasīt tās ikvienam.

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Ieteiktu noskatīties Kventina Tarantino ‘’Pulp Fiction’’ un Mārtina Skorsēzes ‘’Shutter Island’’.

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Kas neriskē, tas nedzer šampanieti!