Helēna Skuja

Engures novada pašvaldības stipendijas ieguvēja kopš 2018./2019. akad. gada

Stipendija radīta 2014. gadā ar Engures novada pašvaldības gādību, tā rūpējoties par spožāku novada jauniešu nākotni un augstākās izglītības iegūšanas iespējām, kā arī spēcinot piederību savam novadam un Latvijai.


Helēna Skuja studē Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātes bakalaura studiju programmas "Muitas un nodokļu administrēšana" 2. kursā. Pēc pašas domām, sevi ir vissarežģītāk noraksturot, tāpēc ka zinām visu – gan savas pozitīvās puses, gan nepilnības. Helēna varētu sevi raksturot kā pacietīgu un neatlaidīgu, kas, iespējams, ir divas svarīgākās īpašības, kuras nepieciešamas jebkuram. 

Iepazīsti Helēnu!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Noteikti varētu minēt to, ka cenšos visu iesākto pabeigt un darīt to pēc iespējas labāk, kas, manuprāt, līdz šim man arī ir izdevies. 

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Nodokļu sistēma, nodokļu slogs Latvijā, kas man šobrīd ir kaut kas līdz galam neizprasts (tas dod vēl lielāku vēlmi šajā jautājumā iedziļināties).

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana noteikti ir atvieglojusi studiju procesu kopumā, jo saspringtākos studiju posmos (semestra beigas, sesija) varu koncentrēties tikai uz paveicamo. 

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Klausīt sev, savai iekšējai balsij. Darīt to, kas man patiesi svarīgs, jo "ja kaut kas nenotiek tā, kā vajag, ir tikai divi varianti: vai nu tiek pārbaudīta tava pacietība, vai arī jādodas pa citu ceļu".

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Manuprāt, tas ir svarīgi, jo ikvienam no mums, tātad arī mecenātiem, ir nozīmīgi apzināties, ka viņu darbs tiek novērtēts pozitīvi, par paveikto tiek saņemtas pateicības.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Pēdējā izlasītā grāmata, kas visspilgtāk palikusi atmiņā – Guna Roze "101. kilometrs".

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Uzskatu, ka katram no mums ir vismaz vienu reizi jāredz filma "Dvēseļu putenis".

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Tiklīdz zināsi, ko Tu meklē un sāksi to meklēt, atradīsi jebko.