Katrīna Silva Mierkalne

Engures novada pašvaldības stipendijas ieguvēja kopš 2017./2018. akad. gada

Stipendija radīta 2014. gadā ar Engures novada pašvaldības gādību, tā rūpējoties par spožāku novada jauniešu nākotni un augstākās izglītības iegūšanas iespējām, kā arī spēcinot piederību savam novadam un Latvijai.


Katrīna Silva Mierkalne studē Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes bakalaura studiju programmas "Mežzinātne" 3. kursā. Katrīna Silva stipendiju saņem trešo gadu pēc kārtas. Viņas aizraušanās vienmēr ir bijusi sports. Katrīna Silva ir izmēģinājusi savus spēkus vairākos sporta veidos. Cik vien sevi atceras, viņā ir bijis sacensību gars, vēlme sportot, noķert adrenalīnu, kļūt labākai nekā bijusi vakar. Šobrīd viens no viņas vaļaspriekiem ir volejbols. Ziemā trenējas un spēlē klasisko volejbolu, taču vasarā Katrīnai Silvai patīk uzspēlēt pludmales volejbolu ar draugiem vai aizbraukt uz kādiem sporta svētkiem. Viņai ļoti patīk dzīvnieki, tie ir liela daļa no viņas ikdienas, un Katrīna Silva nevarētu iedomāties savu dzīvi bez tiem. Viņai ir suns, ar kuru bieži dodās pastaigās. Viens no viņas vaļaspriekiem ir  ceļošana un citu kultūru izzināšana, tāpēc vienu semestri nolēma pavadīt Erasmus studijās Grieķijā. Katrīnai Silvai patīk paļauties avantūrām un ticēt trakām idejām. Stūrgalvība un spītība laikam ir vienas no viņas visspilgtākajām īpašībām – ja viņai kaut kas ir ienācis prātā, tad Katrīna Silva to īstenos neatkarīgi no citu viedokļa. 

Iepazīsti Katrīnu Silvu!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Pāris sasniegumi sportā, bet tas nav svarīgākais. Svarīgākais ir neapstāties pie sasniegtā un mērķēt ar vien augstāk.

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Šobrīd studēju 3. kursā un jau nopietni esmu sākusi domāt par bakalaura darba izstrādi. Savā bakalaura darbā pētīšu kokaudžu sastāvu 1969. gada vētras skartajās teritorijās, kurās nav veikta cilvēka saimnieciskā darbība. Pētījums tiks veikts Slīteres Nacionālajā parkā.   

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendija ir lielisks finansiāls atbalsts studiju laikā. Protams, ka es priecājos, ka esmu stipendiāts un ka man šī iespēja tika dota.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Pats galvenais dzīvē ir būt laimīgam,darīt to, kas patīk un nepazaudēt sevi. Tāds ir mans dzīves virsmērķis.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Stipendija ir iespēja. Un iespējas ir jāizmanto.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Perpetuum mobile 2019.

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

„Unbroken”, kā arī šīs pašas filmas otro daļu – „Unbroken: Path to Redemption”.

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Atstāj visu uz pēdējo brīdi.