Linda Bēvalde

Īras Kuhn-Bolšaita piemiņas stipendijas ieguvēja 2019./20. akad. gadā

Stipendija radīta 2018. gada nogalē pēc Latvijas Universitātes (LU) mecenātes, "Friends of the University of Latvia" valdes locekles, Amerikas latvietes Vairas Intas Pelēķa-Kristoferes inicitatīvas, tā godinot savu sirdsdraudzeni, franču un vācu valodas profesori Īru Kuhn-Bolšaiti. Stipendijas mērķis ir atbalstīt talantīgu LU Humanitāro zinātņu fakultātes (HZF) maģistrantu vai doktorantu, kas apgūst franču un/vai vācu filoloģiju.


Iepazīsti Lindu!

Linda Bēvalde ir LU HZF "Romāņu valodu un kultūru studiju" maģistrantūras 1. kursa studente. Viņa ir empātiska, varētu teikt, ka vienmēr pozitīvi noskaņota un pārliecināta, ka dzīvo brīnišķīgā vietā un laikā. Lindas sirdslietas ir fotogrāfēšana, valodas un visa kā jauna iepazīšana. Lai gan viņa ir īstena latviete, daudz laika pavada domājot, runājot un darbojoties par un ap franču valodu. Viņas pozitīvākās īpašības: sirsnība, aizrautība un centība. 

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Šobrīd varētu teikt, ka mans lielākais talants ir "ķēriens" uz valodām, kas man ir ļāvis gan doties apmaiņas braucienos uz citām Eiropas valstīm, gan plūkt laurus olimpiādēs, nodrošinot sev budžeta vietu Franču filoloģijas bakalaura studiju programmā, kā arī mīlestība pret valodām ir tā, kas mani aizveda līdz Īras Kuhn-Bolšaita piemiņas stipendijai.

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Bakalaura darba ietvaros pētīju sociāli emocionālā aspekta nozīmi tiešsaistes diskusiju realizēšanā, vienkāršāk sakot, mani interesēja, vai un kā emociju klātbūtne ietekmē franču valodas kā svešvalodas apguvi. 

Šobrīd cenšos aktīvi iesaistīties lekcijās un iepazīt visu, kas tiek pasniegts maģistra studiju ietvaros, tāpēc vēl neesmu izvēlējusies virzienu nākamajam pētījumam. Taču pagaidām domāju, ka tas nebūs saistīts ar pedagoģiju, bet drīzāk ar lingvistiku un franču valodas īpatnībām. 

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Tā liek apzināties savus spēkus. Kā jau latviešiem tas ir pierasts, mēs bieži esam pieticīgi un kautrējamies dalīties ar labo, kas ir mūsos, taču reizēm tas kauns ir jāliek pie malas un jāapzinās, ka ir pienācis laiks ar sevi lepoties. Pieteikšanās stipendijai bija pavisam pēkšņs lēmums, taču tas man lika saņemties un palūgt rekomendācijas vēstules no pasniedzējiem, kuri atbalstīja šo manu izvēli. Vēl jo vairāk tieši tikšanās ar mecenāti un stipendijas iegūšana lika sajust atbalstu, novērtējumu un apziņu, ka patiešām ir vērts censties, jo to augstu novērtē. 

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Būt laimīgai, nebaidīties uzdrošināties un pa reizei izkāpt no savas komforta zonas. 

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Lai gūtu vairāk pārliecības un ticības par sevi un saviem spēkiem. Lai iemācītos uzdrošināties, novērtētu citu cilvēku atbalstu un iepazītos ar fantastiskiem mecenātiem, kuri gadu no gada atbalsta centīgākos studentus.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Andželas Naneti "Mans vectēvs bija ķiršu koks".

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Hachiko: A Dog’s Story.

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Padari šodienu īpašu!