Liene Roziņa

Jelgavas novada pašvaldības stipendijas ieguvēja kopš 2018./2019. akad. gada

Stipendija radīta 2014. gadā ar Jelgavas novada pašvaldības gādību, tā rūpējoties par spožāku novada jauniešu nākotni un augstākās izglītības iegūšanas iespējām, kā arī spēcinot piederību savam novadam un Latvijai.


Liene Roziņa studē Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes 2. līmeņa augstākās izglītības programmas “Ārstniecība” 2. kursā. Liene saņem stipendiju otro gadu pēc kārtas. Viņa ir uzcītīga, vienmēr laikus cenšas padarīt darbus, kā arī izpalīdz kolēģiem un draugiem. Patīk jokot un smieties. Liene arī ir sportiska, pamazām atsāk spēlēt volejbolu pēc iepriekšējā gadā gūtās traumas. Viņai ļoti patīk pastaigas ar savu mīļo sunīti Rondu, kas varētu būt Lienes mīļākais cilvēks, ja vien nebūtu suns.

Iepazīsti Lieni!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mans lielākais talants atklājas dažādos sporta veidos, dažās vieglatlētikas disciplīnās un volejbolā. Iepriekšējā gada laikā atklājās, ka protu arī labi gatavot ēst, un tas man sagādā prieku. Viens no maniem lielākajiem sasniegumiem ir veiksmīgi pabeigts pirmais kurss medicīnas studijās, un tik pat veiksmīgi iesākts otrais.

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Manas pētnieciskās intereses ir viss, kas saistās par un ap medicīnu! Laika un zināšanu trūkumu dēļ gan vēl nav sanācis pētīt neko pašai, bet ar lielu azartu tiecos pēc jaunas informācijas.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Pateicoties iegūtajai stipendijai, esmu uzsākusi dzīvi Rīgā, mazā jaukā dzīvoklītī, kas atrodas daudz tuvāk universitātei, līdz ar to es iegūstu daudz vairāk laika, lai tiktu galā ar mācībām un pagulētu stundiņu ilgāk.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Mans dzīves virsmērķis ir kļūt par ārstu, tiešām labu ārstu, kā arī iesaistīties zinātniskos pētījumos un atklāt, kā ārstēt vēl līdz šim neārstētas slimības.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Ieteiktu ikvienam, kam ir atbilstošās prasības, pieteikties stipendijai, jo tas ir ne tikai finansiāls, bet arī morāls atbalsts. Piemēram, mans individuālais novērojums ir tāds, ka tas man sniedz arī zināma veida motivāciju mācīties labāk.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Citiem stipendiātiem ieteiktu izlasīt histoloģijas grāmatu, lai saprastu, ka medicīna ne pa visam nav viegla. :) :) :)

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Es ieteiktu filmu „The fault in our stars”. Šī ir ļoti emocionāla filma par diviem mīlētāju pusaudžiem, kuri ilgstoši sirgst ar vēzi.

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Tu vari labāk!