Laura Liepiņa

Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas ieguvēja 2019./20. akad. gadā

Stipendijas pirmsākumi meklējami 1942. gadā, kad mecenāte Minna Matilde Vilhelmīne Petkevičs (1860-1943) Latvijas Universitātei (LU) testamentāri novēlēja daļu sava nama K. Barona ielā, lai no peļņas tiktu veidots stipendiju fonds LU pamatstudiju 1. kursa studentiem, latviešiem, kuri, absolvējot vidusskolu, ir mācībās un ārpusskolas aktivitātēs centīgi un talantīgi, bet ir nepietiekams materiālais nodrošinājums studijām vai tie nākuši no daudzbērnu ģimenes. M.M.V. Petkevičs paliks atmiņā kā sieviete, kura arī šodien mums atgādina par izglītības un rakstura stingrības būtisko lomu ikdienas dzīvē.


Laura Liepiņa studē LU Datorikas fakultātes bakalaura studiju programmas "Datorzinātnes" 1. kursā. Kaut arī Lauras šī brīža galvenā nodarbošanās ir saistīta ar datoriku, nomaļus nepaliek gadiem gūtās citas intereses. Viņai patīk grafiskais dizains, fotografēšana, dziedāšana, aktīvā un ne tik aktīvā atpūta pie kādas datorspēles. Laura ir cilvēks, kam patīk viss radošais, un arī nākotnē vēlas savu profesiju ar to saistīt – mājaslapu un aplikāciju izveidē un to vizuālajā noformēšanā.

Iepazīsti Lauru!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Varētu teikt, ka mans talants ir ātra iemaņu apguve. Tā ļāvusi man gan gūt panākumus Zinātniski pētnieciskā darba rakstīšanā, gan jaunu programmatūru izpratnē, gan dažādu situāciju analīzē.

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Līdz šim daudz darba biju ieguldījusi pētījumos bioloģijas jomā, ko atspoguļoja mans Zinātniski pētnieciskais darbs. Darbošanās IT jomā nu ir pavērusi man plašu jaunu ideju spektru, tā kā šī joma vienmēr ir jaunumu un nezināmā pilna.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Šī stipendija man ir nozīmīga, jo tā dod vairāk iespēju dažādiem projektiem un ideju realizēšanai.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Vienmēr cenšos, lai viss darbs un pūles galu galā rezultētos daudzos prieka brīžos un sapņu īstenošanā.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Ja ir iespēja, tad tā ir jāizmanto. Stipendijas ir lielisks veids, kā gūt veiksmīgu sākumu un labu pamatu turpmākajai ideju attīstībai.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Noteikti ieteiktu Nikolaja Kūna grāmatu “Zelta aunāda”, kas apkopo sengrieķu mītus un varoņteikas autora literārajā apdarē.

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Nedaudz atkāpjoties no klasiskajām aktieru filmām, manuprāt, ir vairākas animācijas filmas, kas manā dzīvē bijušas būtiskas. Man tuva ir “The Hunchback of Notre Dame” (1996), kā arī nedaudz jaunāks studijas Disney darbs – “Treasure planet” (2002).

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

“We are human after all
And we don’t stay for long.” /AJR/