Aleksejs Srebnijs

Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" Izcilības stipendijas ieguvējs 2019./2020. akad. gadā

Stipendija radīta 2008. gadā, pateicoties mecenāta Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" atbalstam, lai veicinātu Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) studentu tiekšanos uz izcilību kā akadēmiskajā, tā personīgajā dzīvē.


Aleksejs Srebnijs ir  LU BVEF maģistra studiju programmas "Vadības zinības" apakšprogrammas "Matemātiskā ekonomika" 2. kursa students. Aleksejam šobrīd ir 22 gadi, un viņš līdztekus studijām strādā telemedicīnas jaunuzņēmumā (start-up). Vairāk par viņa profesionālo dzīvi var izlasīt LinkedIn profilā. Aleksejs aizraujas ar jaunajām tehnoloģijām, AI, VR. Brīvajā laikā lasa grāmatas, iekaro kulinārijas virsotnes, nodarbojos ar skriešanu un volejbolu.

Iepazīsti Alekseju!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Visticamāk, ka cilvēki man apkārt labāk varēs atbildēt uz šo jautājumu; es domāju, ka lielākais talants, ir spēja saprast, kādas cilvēkam ir vajadzības un stiprās puses, kā arī veidot efektīvas komandas.

Runājot par sasniegumiem, es lepojos ar savām akadēmiskajām sekmēm, tai skaitā ar 3. vietu Latvijas Bankas studentu zinātniski pētniecisko darbu konkursā, profesionālo izaugsmi un, protams, tagad arī ar P. Avena labdarības fonda “Paaudze” stipendijas iegūšanu.

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Līdz šīm esmu pētījis ekonomisko izaugsmi Eiropas NUTS2 reģionos, veselības aprūpes efektivitāti un to, vai Finanšu aktīvu novērtēšanas modelis (CAPM) var būt pielietojams Londonas vērtspapīru tirgus analīzei.

Manas turpmākās pētnieciskās intereses ir saistītas ar mākslīgo intelektu un virtuālo realitāti (AI un VR), kā arī ar efektīvu resursu sadalīšanu, lai stimulētu ekonomisko izaugsmi. 

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendija man nozīmē, ka es esmu uz pareizā ceļa. Jo ne tikai mana ģimene un draugi atbalsta mani un to, ko es daru, bet arī universitātes pārstāvji un mecenāti. Tālāk uz priekšu, uz jaunajām virsotnēm un izvirzītajiem mērķiem.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Liela ģimene, 2 suņi un darīt to, ko mīlu – palīdzēt cilvēkiem. Visticamāk, kā līdz šim saistīšu savu dzīvi ar medicīnu un jaunajām tehnoloģijām.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Lai vieglāk sasniegtu savus mērķus, kā arī lai veidotu veselīgu konkurenci.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Man patīk psiholoģiskā literatūra, kas stimulē intelektuālo izaugsmi un pašattīstību. Tāpēc iesaku iepazīties ar Stīvena Koveja grāmatu "Ļoti veiksmīgu cilvēku 7 paradumi" (Stephen Covey “The 7 Habits of Highly Effective People”). Autors sniedz savus padomus, kā panākt lielāku ietekmi ikdienas profesionālajā un personīgajā dzīvē. Iesaku lasīt nedaudz katru dienu, lai uzreiz spētu pielietot dzīvē to, par ko izlasījāt.

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Mana mīļākā filma ir Olivera Nakačes “Neaizskaramie” (Olivier Nakache, “The Intouchables”) – ļoti iesaku noskatīties. Filma atgādina, ka rasei, izglītībai, statusam un invaliditātei nav jābūt šķēršļiem sapratnei un beznosacījumu draudzībai vai mīlestībai.

Tiem, kuriem patīk biogrāfiskas filmas, iesaku “12 gadi verdzībā” (“12 years a Slave”), bet atpūtai iesaku “Marvel” filmu studijas filmas.

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

“Mēs esam tas, ko darām atkārtoti. Tātad izcilība ir nevis darbība, bet ieradums.” – Aristotelis

(“We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit” – Aristotle)