Santa Krēsliņa

Salaspils novada pašvaldības stipendijas ieguvēja kopš 2017./2018. akad. gada

Stipendija radīta 2013. gadā ar Salaspils novada pašvaldības gādību, tā rūpējoties par spožāku novada jauniešu nākotni un augstākās izglītības iegūšanas iespējām, kā arī spēcinot piederību savam novadam un Latvijai.


Santa Krēsliņa studē Latvijas Lauksaimniecības universitātes Vides un būvzinātņu fakultāte bakalaura studiju programmas "Ainavu arhitektūra un plānošana" 3. kursā. Santa stipendiju saņem trešo gadu pēc kārtas. Viņa dzīvo Jelgavā.Brīvajā laikā apmeklē Jelgavas tautas gleznošanas studiju, kur nodarbojas ar savu vaļasprieku – gleznošanu. Laiku pa laikam ar savām gleznām piedalās arī izstādēs, kas notiek Jelgavas kultūras namā. Brīvajos vakaros dodas uz aerobiku, kur varu kārtīgi pasportot pēc garas mācību dienas. Santa uzskata, ka visu var sasniegt tikai ar lielu centību un pacietību. Ikdienā arī pati pieturas pie šādas rīcības, tāpēc par savu pozitīvāko īpašību uzskata nerimstošu centību dažādās dzīves sfērās.

Iepazīsti Santu!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Nozīmīgākais sasniegums priekš manis ir pareizās studiju programmas izvēle, jo šī izvēle bija diezgan grūta. Tomēr tagad varu atzīt, ka jūtos tieši savā vietā. Pateicoties pareizajai izvēlei arī mācību process norit veiksmīgi.

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Tā kā mana studiju programma ir par un ap ainavām, studiju procesā sanācis papētīt, projektēt un dot savu redzējumu dažādu Latvijas ainavu uzlabošanā, piemēram, parku, privātmāju dārzu un daudzīvokļu ēku rajonu.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man nozīmē lielāku motivāciju studiju procesā – lielāku motivāciju apgūt ainavu arhitektūras nozari un gūt augstus vērtējumus. Izvēlētajā studiju programmā daudz jārasē un darbi arī jānodod printēti. Tieši tāpēc stipendija ir arī labs finansiālais atbalsts, lai iegādātos visu mācībām nepieciešamo.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Tuvākie mērķi ir pabeigt augstskolu un strādāt savā sapņu profesijā, proti, par ainavu arhitektu. Tomēr visā visumā dzīves laikā gribētu kļūt par izglītotu, uzņēmīgu un empātijas pilnu cilvēku, kurš sniedz pienesumu arī Latvijas sabiedrībai.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Tā ir ļoti laba iespēja ātrāk un veiksmīgāk attīstīt savus talantu un ieceres.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Viena no pēdējām grāmatām, kas visvairāk uzrunāja bija slavenā norvēģu kriminālromānu rakstnieka Jū Nēsbē grāmata ‘’Sniegavīrs’’, kur var sekot līdzi spraigam sižetam ar pārsteidzošām beigām.

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Jaunā versijā pie skatītājiem nonācis jau sen zināmais stāsts par Aladinu. Lai arī filmai piešķirta īpaša muzikāla nokrāsa, stāsta doma ir ļoti vērtīga – katram pašam jāstrādā pie savas laimes, jo pat Džina maģija nespēj dot pilnīgu vēlmju piepildījumu.

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Šeit mēs uz zemes esam nākuši tikai ar vienu nolūku – visu mūžu mācīties būt par cilvēku. /Valts Kleins/