Edvards Lucis

Sporta "Ceļamaizes" stipendijas ieguvējs 2019./2020. akad. gadā

Pateicoties Amerikas latvieša Andreja Jurgena (1939-2010) testamentārajam novēlējumam, 2013. gadā dibināta Sporta “Ceļamaizes” stipendija. Atbalsts palīdz daudzsološiem jauniešiem paralēli studijām nodarboties ar sportu, kā arī veicina sporta attīstību Latvijas Universitātē (LU).


Edvards Lucis studē LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes profesionālās studiju programmas “Matemātiķis-statistiķis” 1. kursā.

Iepazīsti Edvardu!

Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi?

Mans lielākais talants, kuru gribētu tā saukt, bet joprojām cenšos attīstīt, varētu būt manas darbaspējas, bez kurām nevarētu iztikt ne mācībās, ne sportā. Lielākie sasniegumi, cerams, vēl tikai priekšā, pagaidām esmu tikai absolvējis Rīgas Valsts 2. ģimnāziju un uzsācis studijas. Sportā arī tiecos pēc vēl lielākiem panākumiem kā līdz šim, bet pēdējie nozīmīgākie bija 2019. gadā, kad ar BS “Rīga” komandu Latvijas Jaunatnes līgā izcīnījām 2. vietu un iekļuvu “zvaigžņu pieciniekā”.  Un šogad ar LU/BS “Rīga” komandu tikām play off un nodrošinājām regulārajā sezonā otro vietu Rietumu grupā. Joprojām žēl, ka netika izspēlētas izslēgšanas spēles, jo uzskatu, ka varējām cīnīties par augstu vietu.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man nozīmē mana ieguldītā darba novērtēšanu, kas ļauj arī turpmāk koncentrēties uz mērķu sasniegšanu mācībās, sportā un citās dzīves jomās. Arī finansiāli tas dod iespēju tik daudz nedomāt par papildus darba meklēšanu, kur nopelnīt kādu naudu, jo šo laiku, kurā būtu jāstrādā, varu veltīt savu mērķu īstenošanā. Vēl stipendija ir papildus motivācija turpmāk nepadoties, bet tiekties uz priekšu jebkādos veidos.

Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Mans dzīves sauklis varētu būt: Neapstāties pie grūtībām, jo viss ir pārvarams! Tomēr mans īstais dzinējspēks, lai paliek pie manis.