Rendijs Feikners

Sporta "Ceļamaizes" stipendijas ieguvējs 2019./2020. akad. gadā

Pateicoties Amerikas latvieša Andreja Jurgena (1939-2010) testamentārajam novēlējumam, 2013. gadā dibināta Sporta “Ceļamaizes” stipendija. Atbalsts palīdz daudzsološiem jauniešiem paralēli studijām nodarboties ar sportu, kā arī veicina sporta attīstību Latvijas Universitātē (LU).


Rendijs Feikners studē LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes profesionālās studiju programmas “Matemātiķis-statistiķis” 3. kursā.

Iepazīsti Rendiju!

Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi?

Mans lielākais talants ir vēlme smagi strādāt, nepadoties pie pirmajām grūtībām, un katru lietu, kurai esmu pieķēries, izdarīt līdz galam. Mani nozīmīgākie sasniegumi līdz šim ir iekļūšana visās Latvijas jaunatnes basketbola izlasēs, kur sasniegti cienījami rezultāti. Iegūta 8. vieta XXX Pasaules vasaras universiādē, Neapolē, Itālijā, 2019. gadā, kā arī 8. vieta FIBA U-23 3x3 World Cup ar Latvijas izlasi 2019. gadā. Izveidots savs uzņēmums “Games of RA”, un pirmais produkts – galda spēle “Priecīgus” – jau ir pieejams tirdzniecībā.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man palīdz sadzīvē, kā arī sevis attīstīšanā. Tā mani motivē strādāt vēl vairāk un darīt lietas vēl labāk.

Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Ja nemēģināsi, tad neuzzināsi!