Patrīcija Anna Vavilova

Stipendijas "Ceļamaize" ieguvēja 2019./2020. akad. gadā

Stipendiju programma “Ceļamaize” radīta, lai sniegtu motivējošu atbalstu Latvijas Universitātes (LU) pamatstudiju 1. kursa studentiem, kuriem, absolvējot vidusskolu, ir augstas sekmes gan mācībās, gan sasniegumi ārpusskolas aktivitātēs. Kopš 2008. gada ilggadējais mecenāts uzņēmums "Arčers" sniedz ieguldījumu talantīgāko Latvijas jauniešu izaugsmē un veicina inteliģentākas sabiedrības veidošanos.


Patrīcija Anna Vavilova studē LU Juridiskajā fakultātes bakalaura studiju programmā "Tiesību zinātnes" 1. kursā. Patrīcija Anna ir ne tikai sabiedriski un politiski aktīva jauniete, bet arī dejotāja ar mīlestību pret modi, kūku cepšanu un ik pa laikam arī dzejas rakstīšanu! Viņa ir 8. Jauniešu Saeimas prezidija locekle, vēstnese un Eiropas Savienības projektu aktīviste. Aktīvi darbojas sociālajos tīklos, kuros dalās ar savu ikdienu un sasniegumiem, runā par politiku, karjeru un medijpratību jauniešiem saistošā un saprotamā veidā, lai veicinātu politiskās situācijas izpratni sabiedrības vidū, sava patiesā dzīves aicinājuma notveršanu un mērķu izvirzīšanu. 

Viņas ikdienu raksturo neparedzams un kontrastu pilns notikumu kokteilis, kurā sajaucas kā akadēmiska zināšanu krāšana un spēju slīpēšana, tā uzņēmēja gēns, mode, skaistumkopšana, dejas un veselīgs dzīves veids kā neiztrūkstošas savas dzīves sastāvdaļas. Jau kopš bērnības Patrīcijai Annai ir bijusi raksturīga spītība, ambīcijas, radošums un skrupuloza plānošana. Turklāt sporta dejas, ar kurām aktīvi nodarbojas kopš 6 gadu vecuma, viņā ieaudzināja disciplīnu un mīlestību pret smagu, čaklu darbu un piepildītu un saspringtu dienas grafiku. 

Netipiski, taču Patrīcija ir sapratusi, ka pašai patīk, kad viņai ir grūti. Tas viņai nozīmē uzdevumu. Tas nozīmē iespēju pārvarēt šķēršļus, kas uzvaras gadījumā nesīs neaizvietojami saldu gandarījumu. Konkurence Patrīcijai liek mobilizēties, stress – koncentrēties, taču iekšējais nerimstošais dzinulis – nekad neapstāties! Viņa vienmēr ir saglabājusi ticību, ka viss notiek tikai un vienīgi tā, kā tam jānotiek un tā, kā pati pati ir pelnījusi. Dzīvo nemitīgā pateicībā par to, kas viņai dots – it īpaši grūtības un kļūdas, jo tās viņai dāvā daudz vairāk, nekā veiksmes un gludi segti ceļi mērķu sasniegšanas procesā.

Iepazīsti Annu Patrīciju!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Es protu pierādīt! 

Ikdienā, ik uz soļa un visiem pēc kārtas es kaut ko pierādu citiem, bet pamatā pati sev, nemitīgi izaicinot savu iedzīvošanos komforta zonā, pārliecinot, ka man ar to nav gana un es varu vairāk un es varu vēl labāk, lai tur vai kas! 

Es protu arī atšķirties un pieiet šķietami sausām un grūtām tēmām vienārši, radoši un pasniegt pavisam citādi kā ierasts.

Kā nozīmīgākos karjeras sasniegumus vērtēju teicami absolvētu ģimnāziju, sekmīgi aizvadītu praksi advokātu birojā 2 vasaru garumā, ilgi gaidīto iestāšanos universitātē, dalību starptautiskā konferencē Vācijā, pārstāvot Latvijas Jauniešu Saeimu, rezultatīvi noslēgušās Eiropas Parlamenta vēlēšanas un kampaņas “Šoreiz es balsošu” norisi, kurā es darbojos kā vēstnese un neseno tikšanos Rīgas Pilī ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, piedaloties sarunā par jauniešiem politikā un demokrātijas attīstību.

Taču vislielākā sasniegumu sajūta mani pārņem, kad dzirdu no saviem vecākiem vārdus “Es ar Tevi lepojos.” un manas pašas apziņa, ka es daru tieši to, kas man ir jādara, tieši tur, kur man ir jābūt kopā ar cilvēkiem, no kuriem varu mācīties un ar kuriem kopā augt.

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Tā kā jau vairākus gadus aktīvi darbojos sociālajos tīklos, mani interesē darbība digitālā mārketinga un tirdzniecības jomā, drošība un likuma normas, kas regulē šo nozari. Vēlos arvien dziļāk izzināt un pētīt Intelektuālā īpašuma tiesības un datu aizsardzību digitālajā vidē, jo ar to saskaros katru dienu, turklāt uzskatu, ka šī tiesību joma mūsdienu tehnoloģiju laikmetā tikai augs un attīstīsies ļoti straujā tempā un likums regulēs arvien vairāk tieši digitālo nozari regulējošās normas, tiesības un pienākumus.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendija nav mans apbalvojums, motivācija vai mērķis. 

Stipendija man kalpo kā veicinošs instruments, lai turpinātu doties tālāk arvien ātrāk, pārliecinošāk, vieglāk un veiksmīgāk. Gluži tāpat kā ceļamaize, kas spēcina ceļotāju viņa ceļojumā pretī jaunām virsotnēm. Tā man kalpos kā vēl viens apliecinājums manas dzīves patiesībai, ka man nekad nebūs jāstrādā, ja čakli un apzinīgi darīšu to, ko mīlu un zināšu kurp dodos. 

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Runājot juridiskiem terminiem- Virsmērķa plašākā nozīmē- dot nozīmīgu pienesumu Latvijas valstij un tās attīstībai Eiropā un pasaulē, taču šaurākā- ik dienu iedvesmot apkārtējos noticēt sev, izdarīt par kripatiņu vairāk un labāk, nekā prasīts, nebaidīties no lieliem sapņiem un lieku reizi likt pasmaidīt.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Nav ko zaudēt. Var tikai iegūt. 

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Pat ja pretrunā ar klasisko izpratni par obligāti juristam nepieciešamajām īpašībām, es atdzīšos- Man patiesi nepatīk lasīt! 

Taču šī grāmata man likusi netipiski daudzas reizes to pārlapot no vāka līdz vākam (skan iespaidīgi, taču, lai izvairoties no maldiem- tajā ir nedaudz vairāk par 100 lapaspušu), aizvērt acis, uzelpot un ar jaunu sparu doties tālāk. 

Tapēc ar pārliecību nebaidos teikt, ka Ričarda Brensona “Ej un dari!” patiks pat tiem, kuru brīvā laika pavadīšanā grāmatas nekad nav atradušas savu vietu.

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Viennozīmīgi mana mīļākā un tuvākā filma “Gudrā blondīne”. Atceros, kā pēc filmas noskatīšanās, 7 gadu vecumā paziņoju, ka, kad es izaugšu liela, būšu advokāte. Diemžēl gandrīz visi centās graut manas ilūzijas, atbildot, ka dzīvē nekas nenotiekot kā filmās. 

Bet ziniet, mana pieredze rāda, ka notiek gan un lielākoties- pat labāk!

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Nav jābūt izcilam lai sāktu, bet ir jāsāk, lai kļūtu izcils.