Laura Pučeta

LU doktorantūras stipendijas ieguvēja 2019./2020. akad. gadā

Stipendija radīta talantīgāko jauno Latvijas Universitātes (LU) pētnieku, doktorantu atbalstam eksakto, dabaszinātņu, medicīnas un dzīvības zinātņu jomā. Atbalsta mērķis ir vairot LU, Latvijas un pasaules zinātnes kvalitāti.


Laura Pučeta studē LU Medicīnas fakultātes doktora studiju programmā "Medicīna un farmācija". Laura ir ārsts – klīnicists, veic arī akadēmisko un pētniecisko darbu. Daudz brīva laika neatliek, tomēr atslodzei vislabāk noder aktīvā atpūta un kultūras pasākumi. Viena no spilgtākajām īpašībām ir centieni saglabāt daudzpusību.

Iepazīsti Lauru!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Par visnozīmīgāko sasniegumu uzskatu savu profesiju. Daudz palīdzējusi augsta darba atbildības sajūta, veselīga paškritika un vēlme dziļāk izprast apkārt notiekošos procesus, nepazaudējot kopainu.

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

No 2014. gada nodarbojos ar sepses un septiska šoka dažādu aspektu izpēti klīniskajā medicīnā, šobrīd par prioritāti izvirzot šī dzīvībai bīstamā sindroma vēlīnos rezultātus.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana ir vienlaicīgi gan pētāmās tēmas aktualitātes un nozīmības apliecinājums, gan pagodinājums, dodot iespēju turpināt zinātnisko darbu šajā jomā, par ko esmu ļoti pateicīga LU fondam.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Augt. Uzlabot. Pilnveidot. Un atstāt labāku, nekā bija.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Pirmkārt, mēģināts nav zaudēts! Otrkārt, pieteikšanās process pats par sevi ir vērtīga pieredze, un ieguldītais darbs noderēs tālākajā zinātniskajā darbībā.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Ben Goldacre "Bad Science", Kurt Vonnegut "The Sirens of Titan", Jean-Paul Sartre "La Nausée".

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Whiplash (2014), Samsara (2011), Through the Wormhole (2010 - 2017).

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Per aspera ad astra!