Alise Pokšāne

A. Raistera stipendijas ieguvēja 2020.2021. akad. gadā.

 

Iepazīsti Alisi!

1. Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Manuprāt, mans lielākais talants ir apņēmība un drosme izskatīties neveikli savā mācību procesā. Esmu cilvēks, kurš vislabāk lietas iemācīsies, praktiski darbojoties, tātad neizbēgami arī nonākot neveiklās situācijās. Mans lielākais sasniegums līdz šim ir bijis apvienot ļoti aktīvu darbu studentu tiesību pārstāvniecībā, studijas un darbu pie izteikti starpdisciplināra bakalaura darba, beigās par savu noslēguma darbu saņemot augstāko vērtējumu savā kursā. 

2.Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Manas pētnieciskās intereses ir saistītas ar senās DNS izpēti no vietējā arheoloģiskā materiāla. Ir ļoti interesanti apvienot gan ar eksakto, gan ar humanitāro pētniecības metožu palīdzību iegūtos rezultātus un iegūt citādāku perspektīvu par vēstures norisēm.

3.Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Redzot, kā uz mani reaģē citi studenti, laikam jau varu teikt, ka pamācīt un dalīties savās zināšanās. Vai tā būs vienkārša saruna un interesantu faktu nobēršana vai izvērsta diskusija - teju jau seminārs -, tas jau atkarīgs no otras puses. Zinu, ka man patīk gan iegūt, gan arī dalīties ar zināšanām, tādēļ nebrīnītos nākotnē sevi ieraudzīt mācībspēku rindās. Tomēr, zinot savu aktivitāti - viss var gadīties. 

4.Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Stipendija ir dāvana, turklāt viena no tām, kas ļauj patiesi apzināties, ka tavs darbs ir ticis novērtēts un esi viens no labākajiem. 

5.Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Noteikti ieteiktu izlasīt M. Bulgakova "Meistars un Margarita". Lai gan grāmata man vienmēr ir ļoti patikusi, tomēr, kad uzzināju, ka Margaritas prototips Jeļeņa Nirenberga ir nākusi no Rīgas, stāsts mistiskā kārtā palika vēl interesantāks. 

6.Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Noteikti ieteiktu noskatīties, "Elpojiet dziļi ( Četri balti krekli)", "Ushpizin" un "Simtgadnieks, kas izkāpa pa logu un pazuda". Katra no šīm filmām ir pavisam citādāka un nāk no pavisam citas zemes, bet visas stāsta par grūtībām un dod cerību nākamai dienai.

7.Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

"Rīt būs cita diena!" - Skārleta o'Hāra no "Vējiem līdzi"