Sintija Nīcgale

Diplomātijas stipendijas ieguvēja 2020./2021. akad. gadā.

 

Iepazīsti Sintiju!

1.Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Manuprāt, patiesi objektīvi identificēt un novērtēt pašam savus talantus ir diezgan komplicēts uzdevums jo talanti ir dabiskas, bieži pašsaprotamas spējas no dzimšanas, pret kurām mums ne reti rodas subjektīvi augstas prasības un ambīcijas. Tomēr, raksturojošās izkoptās kvalitātes, ko varu izcelt, ir analītiska domāšana ar uzmanību uz detaļām, saglabājot spēju redzēt būtiskas kopsakarības kopainā. Savukārt, reflektējot par sasniegto līdz šim, tai skaitā SSE Riga bakalaura programmas absolvēšanu ar atzinību vai kvalificēšanos šīs Diplomātijas stipendijas saņemšanai, manuprāt, tie ir tikai loģiski ieguldītā darba rezultāti un daļa no vairākiem būtiskiem sagatavošanās soļiem pretim dzīves patiesi nozīmīgākajiem sasniegumiem, kas ir vēl tikai priekšā.

 

2.Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Demokrātijas attīstība, starptautiskā drošība, Latvijas drošības un aizsardzības politika.

 

3.Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Motivācija sevis pilnveidošanai, savu prasmju attīstībai un jaunu zināšanu iegūšanai ir mērķis savu dzīvi veltīt kā sev apkārtējās, tā plašākas sabiedrības dzīves kvalitātes celšanai. 

 

4.Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Stipendijas saņemšana kalpos kā motivējoša apņemšanās uzturēt augstu akadēmisko līmeni un prasības pret savu talantu un prasmju attīstīšanu. Papildus, tā ir iespēja iegūt vērtīgus kontaktus, iepazīstot LU mecenātus un stipendiātus, kā arī, protams, iespēja kvalitatīvi veltīt laiku studijām, neuztraucoties par studiju maksas segšanu. 

 

5.Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Noteikti ieteiktu Daniel Kahneman “Thinking, Fast and Slow”, ko pati pirmo reizi izlasīju 12. klasē un tas veicināja vēlmi padziļinātāk studēt cilvēku racionālos un neracionālos lēmumus. No jaunākajām grāmatām, īpaši, ja nav lasītas citas Yuval Noah Harari grāmatas, iesaku “21 Lessons for the 21st century”, bet, īpaši Diplomātijas programmas stipendiātiem, protams, iesaku izlasīt Henry Kissinger “Diplomacy”. 

 

6.Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Lietderīgai laika pavadīšanai ieteiktu sev atlasīt dokumentālās filmas par dažādiem aktuāliem notikumiem pasaulē, piemēram, par Ukrainu “Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom” vai par Brazīliju “The Edge of Democracy”, bet, ja ir vairāk brīva laika, atpūtai ieteiktu noskatīties vairāku sezonu “The Crown” vai “House of Cards” . 

 

7.Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

“When you follow your bliss, doors will open where you wouldn't have thought there would be doors, and where there wouldn't be a door for anyone else.” - Joseph Campbell