Kristaps Eniņš

Engures novada pašvaldības stipendijas ieguvējs 2020./2021. akad. gadā

Stipendija radīta 2014. gadā ar Engures novada pašvaldības gādību, tā rūpējoties par spožāku novada jauniešu nākotni un augstākās izglītības iegūšanas iespējām, kā arī spēcinot piederību savam novadam un Latvijai.


Kristaps Eniņš studē Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes bakalaura studiju programmas "Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija" 1. kursā. Kristaps ir jaunietis no piejūras ciemata, kurš vienmēr ir zinājis, ka kabatā būs vairākas augstākās izglītības. Viņš ir komunikabls un atvērts jaunām idejām, kā arī ļoti mērķtiecīgs. Kristapu aizrauj kalnu slēpošana, mūzika un ēst gatavošana.

Iepazīsti Kristapu!

  • Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Par nozīmīgāko talantu uzskatu savu loģisko domāšanu un situāciju analītisko izvērtēšanu, kas palīdz ikdienas sarežģītajās situācijās. Par savu lielāko sasniegumu uzskatu iekļūšanu budžeta grupā, kuru, ja godīgi, es pat negaidīju. 

  • Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man nozīmē, pirmkārt, atbildības sajūtu pret Engures novadu, jo esmu apsolījies būt investīcijas saņēmējs ar pozitīvu pienesumu, otrkārt, ievērojamu finansiālo atvieglojumu, tādējādi man būs daudz vairāk laika un enerģijas pievērsties mācībām un sevis attīstīšanai. 

  • Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Vēlos domāt, ka mana dzīves misija ir vairot laimi. Visas sabiedrības vēlmes nekad nevarēs apmierināt, taču Engures novads ir lielisks sākums cilvēku dzīves kvalitātes uzlabošanai. 

  • Kāpēc tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Piesakoties stipendijai nav absolūti nekā, ko zaudēt. Stipendija ir noderīgs finansiālais atbalsts un novadu stipendiju gadījumā, pierādījums, ka novadam rūp jaunieši un viņu izglītība. 

  • Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Citiem stipendātiem iesaku izlasīt Havra Ekera "Miljonāra prāta noslēpumus". 

  • Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

"The Imitation Game". Liek aizdomāties par to, cik strauji pēdējajās pāris desmitgadēs cilvēce ir attīstījusies tehnoloģiju jomā. 

  • Kāds ir tavs dzīves sauklis?

"Uztraukšanās neko nemaina". Es agrāk nervozēju sīkumu dēļ, taču vienā brīdī man nāca atklāsme. Tas izraisa tikai negatīvas sajūtas, taču situācija neuzlabojas. Tāpēc es vienkārši beidzu uztraukties.