Anete Tukule

Jelgavas novada pašvaldības stipendijas ieguvēja 2020./21. akad. gadā

Stipendija radīta 2012. gadā ar Jelgavas novada pašvaldības gādību, tā rūpējoties par spožāku novada jauniešu nākotni un augstākās izglītības iegūšanas iespējām, kā arī spēcinot piederību savam novadam un Latvijai.


Anete Tukule studē Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes bakalaura studiju programmas "Industriālās inženierijas vadība" 1. kursā. Anete stāsta, ka ir meitene no laukiem, kura nebaidās uzdrīkstēties, iet un darīt. Viņai patīk aktivitātes svaigā gaisā, kulinārija, māksla. Izmanto katru iespēju, ko dzīve sniedz.

Iepazīsti Aneti!

  • Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Uzskatu, ka mans lielākais talants ir spēja apgūt jaunas lietas ļoti ātri, tāpēc arī esmu dejojusi gan sporta, gan brīvā stila dejas, beigusi mākslas skolu, spēlējusi volejbolu, trenējusi cilvēkus fitnesa zālē, pašmācības ceļā ieguvusi Tr2 kategorijas tiesības. 

  • Kādas ir tavas pētnieciskās intereses?

Esmu pētījusi lauksaimniecības uzņēmuma efektivitāti, mans darbs arī tika augsti novērtēts valsts mērogā, tāpēc vēlos turpināt pētniecību tieši šajā jomā. 

  • Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Spēju 100% pievērsties studijām. Kā arī ir lieliski apzināties, ka maniem spēkiem ticu ne tikai es, bet arī viss novads.

  • Kāds ir tavs dzīves misija, sūtība?

Iedrošināt cilvēkus uzdrīkstēties, nebaidīties no izaicinājumiem, nezināmā.

  • Kāpēc tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Jo nav ko zaudēt, pat ja neizdodas, tā ir pieredze, kā arī, lai pēctam nebūtu jākož mēlē par neizmantoto iespēju.

  • Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Džojas Ādamsones "Dzimusi brīvībai", lai saprastu, ka reizēm nepieciešams ļauties dzīvei, pat ja šķiet grūti, jo beigās viss notiks tā, kā tam jānotiek.

  • Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Neesmu filmu cienītāja, taču ieteiktu noskatīties Dzintara Dreiberga "Dvēseļu puteni", lai novērtētu laiku, kurā mēs dzīvojam.

  • Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Viss notiek tā, kā tam jānotiek.