Egija Graudiņa

Jelgavas novada pašvaldības stipendijas ieguvēja 2020./21. akad. gadā

Stipendija radīta 2012. gadā ar Jelgavas novada pašvaldības gādību, tā rūpējoties par spožāku novada jauniešu nākotni un augstākās izglītības iegūšanas iespējām, kā arī spēcinot piederību savam novadam un Latvijai.


Egija Graudiņa studē Vidzemes Augstskolas Inženierzinātņu fakultātes bakalaura studiju programmas "Informācijas Tehnoloģijas" 1. kursā. Egija ir nesociāli sociālais tauriņš - viņai patīk sabiedrība līdz brīdim, kad izlādējas sociālā baterija. Spēlē ģitāru, volejbolu - lietas, kas gadu laikā nav zaudējušas statusu aizrautības pjedestālā. Egijas pozitīvisms, optimisms un pārliecība par to, ka ''Būs tak labi!" plūst pāri malām, tāpēc pietiks arī citiem. 

Iepazīsti Egiju!

  • Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Savilkt kopā pasaules, kuras ikdienā kopā neliktu.  Esmu parasta meiča, kas labi saprot matemātiku un mācās programmēt, tai pat laikā rakstu dzeju, lasu literatūru un zīmēju. Talants ir ieguldītā darba rezultāts, tāpēc man daudzi talanti vēl procesā - ģitārspēle, dziedāšana, programmēšana, dzejas rakstīšana, gleznošana/zīmēšana, grafiskais dizains. Ja gribas, lai kāda lieta, kas šķiet interesanta, izdodas - tas notiks, tikai jādara. Pēdējie nozīmīgākie sasniegumi ir skolas absolvēšana ar izcilību "Spožākais absolvents 2019./2020. m.g.", 3. vieta volejbolā starp Latvijas prof. vid. izgl. iestāžu komandām, Accenture Bootcamp absolvēšana, kurā bija jāpierāda sevi, iekļūšanas posmā.

  • Kādas ir tavas pētnieciskās intereses?

Pirmais ko noteikti vēlos izpētīt - Cik daudz drošības 'caurumu' ir Latvijas kibertelpā? Cik lielā mērā tas var ietekmēt situāciju ģimenēs, biznesā, valsts pārvaldē? Kamēr nav svaigi izpētīta problēma, to nevar risināt un es gribu pētīt atrisinājumu metodes. Labprāt pētniecībā pievērstos arī matemātikas problēmām.

  • Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana nozīmē, ka varēšu ķerties klāt pie pētniecības ātrāk - matemātikas docētāja jau apsolīja iespēju ielūkoties matemātikas pētniecības pasaulē. Vēl tas nozīmē mazāk raizes un vairāk lepnuma mammai un tētim - raizes gadu laikā jau pietiekamā daudzumā tikušas, bet lepnums tās atalgo.

  • Kāda ir tavs dzīves misija, sūtība?

Manuprāt, mana misija ir uzlabot mūsu nākotni, uzlabot senču ieguldījumu. Draudzenes, kas ir ap 7 gadiem vecākas par mani bieži saka, ka esmu Gen-Z paaudzes cerība. Mēs visi jaunie speciālisti esam pie varas esošās paaudzes cerība un mūsu misija ir būt vēl labākiem. 

  • Kāpēc tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Piesakies, jo dzīve cienmēr piespēlē iespējas un Tavs pienākums ir tās izmantot! 

  • Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Marka Mansona grāmatas - "The Subtle Art of Not Giving a F*ck" un "Everything is f*cked. A book about hope" Pēdējā laika favorīti, kas audzina raksturu, atver acis un palīdz tapt vēl atvērtākam savā skatījumā uz pasauli.

  • Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Filma "Never Look Away" - "nekad nenovērsies, jo viss, kas ir patiess, ir skaists"(Citāts no filmas)

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

"Es domāju mums visiem ir sapņotāju slimība" (tulkots domugrauds) Moto: Ļauj sapņotājam sevī izpausties un uzzināsi, ka visu ko var izsapņot, var realizēt! Pat Mendeļejevs tabulu, pēc kuras mācies, nosapņoja.