Kristiāna Pētersone

Kristīnes Krūmas piemiņas stipendijas ieguvēja 2020./2021. akad. gadā. 

 

Iepazīsti Kristiānu!

1.Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mans talants ir viegli un ātri uztvert informāciju, un to savā galvā apstrādāt bez pārlieku lielas piepūles. Kā savu nozīmīgāko sasniegumu līdz šim noteikti varu minēt uzvaru starptautiskā tiesas procesa izspēlē (Eiropas Cilvēktiesību tiesas procesa izspēle).

2.Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Mani interesē tieši cilvēktiesības un īpaši starptautiskās cilvēktiesības. 

3.Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Dzīvot tā, lai tādu dienu, kurās nav bijis neviens priecīgs brīdis, būtu pēc iespējas mazāk. Un pa ceļam censties iepriecināt arī citus. 

4.Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Pieteikuma anketas aizpildīšana un rekomendācijas vēstuļu iegūšana prasa relatīvi maz laika. Ja Tu uzskati, ka esi strādājis pietiekami cītīgi un ka būtu pelnījis iegūt stipendiju, tad Tu, visticamāk, esi pavadījis daudz laika mācoties un attīstot sevi. Tās pāris stundas, ko prasa formalitāšu izpildīšana noteikti ir nieks, salīdzinot ar to, ko jau esi izdarījis līdz šim. Un, protams, nav jau ko zaudēt, var tikai iegūt. 

5.Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Es gan negribētu ticēt, ka ir cilvēki, kas nav izlasījuši Harija Potera grāmatas, bet skumjā realitāte ir tāda, ka šādi cilvēki vēl ir. Es būtu ļoti priecīga, ja varētu tās izlasīt vēlreiz pirmo reizi, tāpēc tiem, kuriem šāda iespēja vēl ir, noteikti izmantojiet to!

6.Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Memento 

7.Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

You didn't come this far to only come this far!