Krista Paula Gobiņa

Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas ieguvēja 2020./21. akad. gadā

Stipendijas pirmsākumi meklējami 1942. gadā, kad mecenāte Minna Matilde Vilhelmīne Petkevičs (1860-1943) Latvijas Universitātei (LU) testamentāri novēlēja daļu sava nama K. Barona ielā, lai no peļņas tiktu veidots stipendiju fonds latviešu izcelsmes LU pamatstudiju 1. kursa studentiem, mācībās un ārpusskolas aktivitātēs centīgiem un talantīgiem vidusskolu beidzējiem, kuri ir nākuši no daudzbērnu ģimenes vai tiem ir nepietiekams materiālais nodrošinājums studijām. M.M.V. Petkevičs paliks atmiņā kā sieviete, kura arī šodien mums atgādina par izglītības un rakstura stingrības būtisko lomu ikdienas dzīvē.


Krista Paula Gobiņa studē LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes profesionālās bakalaura studiju programmas "Skolotājs" apakšprogrammā “Angļu valodas skolotājs” 1. kursā.  Krista Paula nāk no mazas pilsētas Mazsalacas, kur, izejot no mājas, ir liela iespēja satikt kādu, ar kuru komunicēt. Šādi ir attīstījusies viņas spēja komunicēt ar visiem cilvēkiem un iekļauties jebkurā sabiedrības grupā. Jau 12 gadus nodarbojas ar tautiskajām dejām un uz skatuves Krista Paula ir bijusi jau no bērna kājas, uzmanība viņu nebaida. Uzskata, ka viņai piemīt laba humora izjūta, Krista Paula vienmēr atrod veidus, kā kādu citu uzjautrināt un uzlabot garastāvokli, viņa ir ļoti motivēta un apņēmīga, ja kaut ko apsolās izdarīt, tad to izdarīs agri vai vēlu.

Iepazīsti Kristu Paulu!

  • Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Manuprāt, mans lielākais talants ir mana atbildības uzņemšanās. Ja neviens cits neko nedara, tad būšu tā kas darīs. Vienmēr izmantoju visas iespējas piedalīties projektos (piemēram, Erasmus+), olimpiādēs, pasākumos. Mans nozīmīgākais sasniegums - vidusskolas beigšana ar godu, tikšana budžetā un šī stipendija.

  • Kādas ir tavas pētnieciskās intereses?

Vidusskolas laikā mani ļoti interesēja vēsture. Savu zinātniski pētniecisko darbu izstrādāju par Cēsu pulka Skolnieku rotas vēsturi, patriotiskajiem pasākumiem, kas saistīti ar to.

  • Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana pierāda to, ka smags darbs atmaksājas. Tas kas ir ko pelnījis, vienmēr to iegūs.

  • Kāda ir tava misija, sūtība?

Uzskatu, ka mans mērķis ir atdot savu maksimumu, dzīvot tā, lai vēlāk neko nenožēlotu. Izmantot visas iespējas, sasniegt tik cik vien iespējams.

  • Kāpēc tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Es citiem studentiem ieteiktu pieteikties stipendijai, jo tas nav nekas neiespējams. Uzskatu, ka dzīvē visas iespējas ir jāizmanto, nevajag baidīties no atraidījuma, galvenais ir piedalīties un nenozagt sev iespēju.

  • Kādu grāmatu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Citiem stipendiātiem es ieteiktu izlasīt Mišelas Obamas grāmatu “Izaugt”.

  • Kādu kinofilmu tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Ieteiktu noskatīties filmu “The Breakfast Club” – 1985. gada filma, manuprāt, īsta klasika.

  • Kāds ir tavs dzīves sauklis?

“Savam mērķim ir jātic, pēc tā vajag dzīties ar visu iespējamo gribas kvēli un mīlestības degsmi. Mēdz teikt, ka ticība varot gāzt kalnus, ja tikai tā ir pietiekoši stipra. Caurmēra cilvēks pārāk labi apzinās, ka viņa ticība ir gaužām vāja, ka tā nav no tām, kas kalnus gāztu. Tikai briesmu un krīzes brīžos atklājas, ka katram sirds dziļumos ir daudz lielākas ticības spējas, nekā pats to pieradis domāt. Katrā cilvēkā snauž potenciāls kalnu gāzējs, kas nav sevi vēl atklājis.” – Vaira Vīķe Freiberga